Home»TV»Snima se...»“Sin City” postaje TV serija, Rodrigez i Miler stoje iza projekta

“Sin City” postaje TV serija, Rodrigez i Miler stoje iza projekta

3
Shares
Pinterest Google+
Sin City/Promo
Sin City/Promo

Kultni film “Sin City” iz 2005. godine koji je 2014. godine doživeo i svoj nastavak “Sin City: A Dame to Kill For” , uskoro će se pojaviti i kao televizijska serija. Robert Rodrigez i Frenk Miler, reditelji filma “Sin City” nastalog prema stripu Frenka Milera, potpisali su ugovor s kompanijom Legendary Television. Do ovog poteza došlo je nakon što je Miler prošle godine vratio pod svoje okrilje filmska i televizijska prava na “Sin City”.

Sin City: A Dame to Kill For, plakat
Sin City: A Dame to Kill For, plakat

Naime, film “Sin City” nastao je u produkciji Harvija Vajstajna odnosno njegove kompanije Weinstein Co. Nakon što je Weinstein Co. bankrotirao zbog HArvijevih brojnih  seksualnih afera, prava na “Sin City” otkupila je kompanija Lantern Capital Partners. Frenk Miler uspeo je da postigne dogovor s njima da mu se vrate filmska i tv prava na “Sin City”.

Film “Sin City” premijerno je 2005. godine prikazan na festivalu u Kanu gde se se takmičio za Zlatnu palmu. U glavnim ulogama bili su Miki Rurke, Klav Oven, brus Vilis, Džesika Alba, Rosario Doson, Benisio del Toro, Stana Katić i mnogi drugi.

HL/Izvor: nacional.hr

Previous post

10 najkontroverznijih covera albuma u istoriji... Umetnost, provokacija, ili obično đubre? Za neke od njih danas bi se išlo u zatvor

Next post

I kad sve lađe potinu... ne gubite nadu... Elvis Prisli nije

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *