Home»Muzika»Oživeo muziku, ali stvarno… Žan Mišel Žar kreirao aplikaciju koja reprodukuje beskonačan i uvek različit album

Oživeo muziku, ali stvarno… Žan Mišel Žar kreirao aplikaciju koja reprodukuje beskonačan i uvek različit album

10
Shares
Pinterest Google+
Žan Mišel Žar/Photo: facebook@@jeanmicheljarre
Žan Mišel Žar/Photo: [email protected]@jeanmicheljarre

Verovatno najveći elektroničar na svetu, pionir ovog žanra Žan Mišel Žar ponovno je jedinstven u svojoj nameri da svoju muziku na specifičan način dostavlja publici.

Kreirao je, a nedavno i predstavio EōN, aplikaciju koja koristi originalne muzičke elemente koje je komponovao ekskluzivno za ovaj projekat i koja potom kreira neponavljajuće i jedinstveno muzičko iskustvo svaki put!

U službenom press saopštenju ova aplikacija opisana je kao beskonačan album s bogatim varijacijama tempa, tonova i ritmova.

Za potrebe ove aplikacije Žar se obratio istraživaču SONY CSL, Aleksisu Andreu, kako bi muzici dao život stvaranjem potrebnih vizuala i grafike. Enkodiranje i završni algoritam radili su Aleksis Zbik i Vajni Aprelef iz francuske tehnološke kompanije BLEASS koja je uz Žarova umetnička usmerenja definisala pravila aplikacije oko orkestriranja muzike.

Kako to sve funkcioniše? EōN proizvodi individualni komad umetnosti za svakog korisnika. Dakle, korisnik će imati mogućnost da sluša muziku generisanu od strane EōN-a online i offline dok su algoritam i audio pogon ugrađeni direktno u aplikaciju.

Osim ovog projekta, Žar je nedavno sklopio partnerstvo s TheWaveVR kako bi korisnicima omogućio da iskuse njegov novi album “Equinoxe Infinity” kao virtualnu realnost.

– EōN je beskonačan, nikad ponavljajući, organski komad umetnosti koji će živeti i rasti zauvek u vremenskom kontinuumu svakog pojedinca, a koji se nalazi na vrhu prsta svakog korisnika – rekao je Žar i objasnio odakle naziv ovom projektu.

– On najbolje opisuje što aplikacija zaista i jeste – beskonačna muzička i vizuelna kreacija. Lično, zaista osećam da je EōN jedan od mojih najuzbudljivijih kreativnih projekata od debi albuma “Oxygene” – rekao je.

HL/Izvor: music-box.hr

Previous post

Kultni lik, kultno mesto... Pogledajte nastup iznenađenja Brusa Springstina u čuvenom klubu Stone Pony

Next post

Pršti i sa fotki... Atomska slavljenička punk/rock svirka Six Packa u Atom Akademiji

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *