Home»Kult»I kad sve lađe potinu… ne gubite nadu… Elvis Prisli nije

I kad sve lađe potinu… ne gubite nadu… Elvis Prisli nije

3
Shares
Pinterest Google+
Elvis Prisli/Photo: facebook
Elvis Prisli/Photo: facebook

Elvis Prisli, legendarni pevač rođen 1935. godine, prodao je više od milijardu ploča širom sveta.

Slavljen je zbog ogromnih uspeha i popularnosti, a njegovi izazovi i neuspesi se često previđaju. Odrastao je u pravoj straćari, dok finansijske nedaće nisu nagnale porodicu da se i iz nje iseli, jer nije mogla da plaća kiriju.

Kada je imao trinaest godina, porodica se iz Misisipija preselila u Tenesi. Živeli su u iznajmljenim sobama u većim kućama u kojima su zajedničke prostorije deljene sa ostalim stanarima.

Prisli je 1953. snimio demo-snimak za Sun Records. Od pesme nije bilo ništa. Godinu dana kasnije, snimio je drugi demo koji takođe nije postigao ništa. Iste godine nije prošao na audiciji za člana vokalnog kvarteta The Songfellows. Kad ga je otac upitao šta se desilo, rekao je:

– Rekli su mi da ne znam da pevam.

Šta bi bilo da im je poverovao?

Razočaran, prihvatio je posao vozača kamiona. Sasvim slučajno je saznao da bend njegovog prijatelja traži pevača. Zajedno su snimili još nekoliko pesama koje takođe nisu proizvele nikakav rezultat, sve dok mesecima kasnije Elvis nije sasvim slučajno rešio da otpeva “That’s All Right Mama”, pesmu iz 1946. kao poklon svojoj majci za rođendan. Ta pesma je privukla pažnju radijskog di-džeja i ostalo je, kako se već kaže, istorija.

HL/Izvor: esquire.rs

Previous post

"Sin City" postaje TV serija, Rodrigez i Miler stoje iza projekta

Next post

Sving, deco, sving... Disney objavio soundtrack za novu verziju "Maze i Lunje"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *