Home»Knjige»Susret s piscem… Predstavljanje romana “Adresa” Dragana Velikića u KC Čukarica

Susret s piscem… Predstavljanje romana “Adresa” Dragana Velikića u KC Čukarica

4
Shares
Pinterest Google+

U ponedeljak, 18. novembra sa početkom u 19:00  časova, gost tribine “Susret s piscem” biće Dragan Velikić, dvostruki dobitnik Ninove nagrade, koji će u Kulturnom centru Čukarica predstaviti svoj novi roman “Adresa”.

Na srednjoevropskoj mapi Velikićeve književne geografije Beograd se često pojavljivao, ali je u romanu “Adresa” prestonica Srbije glavni tragičar ove savremene povesti.

U svesti glavnog junaka Vladana Todorovića, dokumentariste u Muzeju pošte, javljaju se slike grada koji je prolazio kroz raznolike faze razaranja, od turskih vremena do danas.

“Dragan Velikić u romanu ne opisuje, već postavlja grad – Beograd – koji se oseća nežno, surovo i ravnodušno: telom, aurom, kožom, umom, noktima i pogledom koji žudi za odlaskom. Beograd se odigrava u romanu, sam grad na asfaltu, u liftovima, haustorima i bočnim ulicama sa svim citatima tuđih života…” (Miško Šuvaković).

Ulaz je slobodan.

Photo: Promo
Photo: Promo

 

Previous post

Kreću na turneju s mesta koje ih je "napravilo"... Orthodox Celts u KST-u 22. novembra

Next post

Kruna neverovatne godine... Bili Eliš objavila singl "everything i wanted", pesmu koju su ona i brat napisali jedno drugom

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *