Home»Muzika»Bez lica… Paraf ima novi singl posle više od 33 godine, a singl ima svoju web stranicu…

Bez lica… Paraf ima novi singl posle više od 33 godine, a singl ima svoju web stranicu…

4
Shares
Pinterest Google+
Paraf/Photo: YouTube printscreen
Paraf/Photo: YouTube printscreen

Numeru “Bez lica” snimila je obnovljena postava benda nastavivši na mestu gde su stali kad su realizovali poslednji studijski snimak, pesmu “Metalci” namenjenu za istoimeni dokumentarni film.

U međuvremenu je Paraf prestao s delovanjem (1987.), ali nikada se nije raspao. Originalna postava u devedesetima se okupila na festivalima Ri Rock u Rijeci i Fiju briju u Zagrebu, dok je kombinovana postava, s Vim Colom i Valterom Kocijančićem nastupila 2008. godine u oba grada na promociji box-seta neobjavljenih snimaka riječkih bandova Riječki novi val. Sporadično, bend je nastupio još nekoliko puta u neformalnijim prilikama, održavajući vatru legende da tinja.

Krajem prošle godine Dallas Records objavio je bogati CD box-set “Sabrana djela 1976.-1987.” koji uključuje sva tri studijska albuma, dva singla, ali i neobjavljeni live album kao i mnogobrojne neobjavljene, demo i alternativne snimke, kao i zapise uživo. Na promociji tog box-seta 7. marta ove godine u Rijeci nastupila je Perspektiva, ali i Paraf s Vim Colom za mikrofonom. Na kraju je i Valter Kocijančić zasvirao s tom postavom Parafa.

Upravo takva, kombinovana postava Parafa kreće u decembru na turneju, a zasad su potvrđeni nastupi u Novom Sadu i Beogradu u decembru, kao i u Ljubljani i Zagrebu u februaru, u sklopu manifestacije AntiValentinovo.

Istovremeno, objavljeno je i specijalno vinilno izdanje poslednjeg studijskog albuma “Zastave” s originalnim miksom i dodatnom pesmom “Metalci”. I tu je mesto gdje su Parafi pre 33 i po godine stali, a u autorskom smislu danas idu dalje.

Pesma “Bez lica” ima prepoznatljiv sound druge postave Parafa, ali produkcijski je prilagođena današnjim standardima. Pesma govori o ljudima koji odluče da govore istinu, a društvo ih odbacuje i izoluje, niko ih više ne vidi niti čuje.

Snimili su je Vim Cola, Zdravko Čabrijan, Raoul Varlen, Iva Močibob, Vlado Simcich Vava i Alen Tibljaš, a u stvaranju pesme učestvovao je još jedan originalni član Parafa – Dušan Ladavac Pjer. Singl je snimljen u G.I.S. studiju u Kastvu, a producent je Matej Zec.

Singl “Bez lica” ima i svoju web-stranicu bezlica.com, čime je postao prvi singl u Hrvatskoj i regionu sa svojim websiteom.

HL/Izvor: ravnododna.com

Previous post

Novi Goblini i na vinilu... Album "Jednina" kultnog šabačkog benda stiže 4. decembra

Next post

Smakovali smo sa Najdom u Garaži...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *