Home»Muzika»Homeland»Voodoo nisu “isprani”… naprotiv: Niški bend predstavio singl i spot “Washed Away”

Voodoo nisu “isprani”… naprotiv: Niški bend predstavio singl i spot “Washed Away”

8
Shares
Pinterest Google+
Voodoo/Photo: Voodoo press promo
Voodoo/Photo: Voodoo press promo

Niški bend Voodoo objavio je novi singl i spot za autosku pesmu “Washed Away”.

Pesma je snimljena u FatCat studiju u Nišu, pod produkcijskom palicom Rodoljuba Avramovića, a spot na lokaciji stare autobuske stanice Niš Ekspresa. U realizaciji spota učestvovali su Jovan Ćirić i Milan Nestorović Nestor koji je radio video editing, ali on ne bi bio isti bez prepoznatljivog pečata koji je u njemu svojim llesom ostavila Miljana Stanojević.

Nikola Ćirić, koji napisao tekst za ovu numeru, kaže:

– U suštini pesma govori o individui koja ima problema sa upoznavanjem samog sebe kao osobe i svoje svrhe, uprkos tome kako se to odražava na njegov život i ljude u njegovoj okolini. Naravno, on ne shvata i ne vidi  kako u stvari loše utiče na sebe i sebi drage osobe. Zato u pesmi postoje segmenti gde se “oni” njemu obraćaju sa namerom da mu pomognu, ali u tome ne uspevaju.  Jedan od stihova u pemi je “Dont run away” što i treba da bude glavna poruka pesme.  Ovo je samo jedan deo mog života, odnosno našeg benda i ova pesma nam je doslovno tačka na sve sto nam se izdešavalo kroz jedan period.

Voodoo su...

Voodoo/Photo: Voodoo press promo
Voodoo/Photo: Voodoo press promo

Nikola Ćirić (vokal), Lazar Miladinović (gitara), Veljko Grujić (bas gitara), Petar Milisavljević (ritam gitara) i Lazar Krmpot (bubnjevi)

Proces rada na pesmi i spotu trajao je nekoliko meseci, s namerom da se bend predstavi što bolje i ozbiljnije niškoj publici, ali i publici koja ih prati u drugim gradovima u Srbiji. Bend  postoji od 2015. godine i do sada iza sebe ima jedan EP sa tri pesme, pod nazivom “Subject zero” i jedan samostalni album “Braindead”, na kojem se nalazi osam pesama.

Voodoo ovim singlom ne najavljuje novi album, barem ne za sada, ali planira da ubuduće svaki novi singl isprati i spotom.  Žele da se, pre svega, sto vise aktiviraju kada je reč o živim svirkama i rade na promociji singla, a prva promocija zakazana je za 29. novembar u klubu Black stage u Nišu, s pocetkom od 21:30. Kao gosti, nastupiće veoma mladi niški bend Helium.

Pogledajte spot za “Woshed Away”:

Previous post

"Žena sa bradom, patuljak, idiot" je novi album Virvela... a njih slušamo 16. novembra u Knapu

Next post

Ólafur Arnalds za Headliner pred prvi nastup u Beogradu: Želim da publika s mog koncerta ode inspirisana da stvori nešto novo i drugačije

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *