Home»Muzika»Tajna strast Roda Stjuarta…  Legendarni muzičar se već 23 godine intenzivno bavi – izradom maketa železnice

Tajna strast Roda Stjuarta…  Legendarni muzičar se već 23 godine intenzivno bavi – izradom maketa železnice

3
Shares
Pinterest Google+
Rod Stjuart/Photo: YouTube printscreen
Rod Stjuart/Photo: YouTube printscreen

Britanska rok zvezda Rod Stjuart, poznat po hrapavom glasu i plavoj kosi, obelodanio je jednu svoju “zaraznu” strast koju je decenijama držao u tajnosti: izradu maketa železnice.

U intervjuu za “Railway Modeller”  Stjuart je rekao da poslednje 23 godine “od nule” gradi izmišljeni američki grad i njegov transportni sistem, čiji su impresivni snimci objavljeni u decembarskom broju tog specijalizovanog časopisa

– Kada počnem nešto toliko kreativno, dajem svojih 110 odsto – rekao je Stjuart.

Bivši pevač grupe Faces, poznat po pesmama “Maggie May” i “You wear it well”, počeo je svoj ambiciozni tajni projekat neposredno pošto je izgradio kuću u Los Anđelesu početkom devedesetih. Oblakoderi, skladišta, brda i pruge, stanice i tuneli – sve to je napravio na svom tavanu, u sobi koju je rezervisao za maketu pravog gradskog pejzaža, isloženog spektakularno.

– Ne volim da pozadina bude prazna, ona uništava iluziju – rekao je Stjuart, sada 74-godišnjak. Dodao je da je “do sada završio izgradnju više zgrada i ulica nego pruga”.

Smatra da je manje entuzijasta za vozove nego za jednu vrstu pejzažne umetnosti.

– Ne mogu da napravim razliku između Nijagare i Hadsona – našalio se, pomenuvši američke modele vozova. – Volim pejzaž i pazim na svaki detalj – dodao je Stjuart.

Strast Roda Stjuarta seže u njegovo detinjstvo, u doba porodičnih odmora na južnoj obali Engleske, u primorskom letovalištu Bognor Ridžis. Seća se da je video “neverovatni model” u izlogu specijalizovane prodavnice.

Tokom svojih turneja kao muzičar rezervisao je u hotelima po jednu dodatnu sobu za svoje makete.

Stjuart nije jedina zvezda koja ima tu strast.

Kao zaljubljenici u modele železnice su poznati i producent Volt Dizni, pevač Nil Jang, Frenk Sinatra i pevač grupe The Who Rodžer Daltri.

HL/Izvor: Beta

Previous post

Ólafur Arnalds za Headliner pred prvi nastup u Beogradu: Želim da publika s mog koncerta ode inspirisana da stvori nešto novo i drugačije

Next post

OTKRIVAMO: Evo kako izgleda omot novog albuma Psihomodo Popa, ko ga je radio i kakva se skrivena poruka nalazi na njemu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *