“Svečanim belim košuljama” Gile & Magic Bush najavljuju album “Retko svirane pesme”

0
65
Gile i Magic Bush/ Photo: Teodor Lazarev
Gile i Magic Bush/ Photo: Teodor Lazarev

Singlom “Svečanie bele košulje”, Srđan Gojković Gile i Magic Bush najavljuju album pod nazivom “Retko svirane pesme”. 

Na jedinstvenom koncertu koji su Gile & Magic Bush održali u Domu omladine Beograda u martu 2018. godine izvedene su pesme Električnog orgazma koje nisu izvođene uživo. Ili jesu, ali vrlo retko.

Zahvaljujući izdavačkoj kući Odličan hrčak i SOKOJ-u, koji je ovu ideju podržao, live verzije pesama kojih je publika bila željna ostaće ovekovečene na albumu “Retko svirane pesme”.

Gile i Magic Bush/Photo: AleX
Gile i Magic Bush/Photo: AleX

Iako nije praksa da prvi singl bude pesma koja zatvara album, ova verzija “Svečanih belih košulja” sublimira emocije koje su se preplitale među članovima benda i brojnom publikom na koncertu, pa su se od 21. numere sa albuma Gile & Magic Bush opredelili baš za nju.

Na live izdanju “Retko svirane pesme” pored pesama Električnog orgazma nalaze se i kompozicije iz Giletove solo karijere, pesme koje je radio za filmove “Kako je propao rokenrol” i “Crni bombarder”, kao i ostvarenja proizišla iz saradnje sa Vladom Divljanom, kome je album i posvećen.

Izdanje “Retko svirane pesme” dostupno je na CD-u i na digitalnim platformama, a naći će se i na vinilu početkom sledeće godine.

Gile & Magic Bush live album promovisaće u sredu, 20. novembra u Sprat baru (Cetinjska 15) sa početkom u 13:00 časova.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime