Home»Muzika»Akordeonisti nastupaju sa Vlatkom Stefanovskim 24. novembra na Kolarcu

Akordeonisti nastupaju sa Vlatkom Stefanovskim 24. novembra na Kolarcu

7
Shares
Pinterest Google+
Akordeonisti/ Photo: Zoran Lazarević Laki
Akordeonisti/ Photo: Zoran Lazarević Laki

Kragujevački akademski orkestar akordeonista pod vođstvom dirigenta Predraga Kostovića održaće koncert 24. novembra u velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine u Beogradu, na kome će im specijalni gost biti proslavljeni gitarista Vlatko Stefanovski.

– Ovo će biti naš drugi nastup u srpskom hramu muzike i trudili smo se da ove godine predstavimo programom koji neće biti “toliko akademski”. Spremili smo program koji karakteriše opus Vlatka, ali i nešto na šta publika nije spremna i možda ne bi očekivala da čuje od njega – kaže Kostović.

Vlatko Stefanovski/ Photo: Teodora Ćirić
Vlatko Stefanovski/ Photo: Teodora Ćirić

Akordeonisti će na koncertu izvoditi kompozicije pisane za solo orkestar, dok će im se Stefanovski pridružiti u izvođenju dve tradicionalne makedonske pesme, zatim muzici Enija Morikonea iz filma “Cinema Paradiso”, kao i u veoma atraktivnom “Duplom koncertu za gitaru i bandoneon” (drugi stav Milonga), što Kostović ističe kao “nešto što na ovim prostorima nije imalo priliku da se čuje”.

– Dan pre Kolarca, ovaj naš koncert sa Stefanovskim moći će da čuje i publika u Kragujevcu. Zato pozivam i Kragujevčane i Beograđane da dođu da čuju naš i Vlatkov pokušaj da spojimo nespojivo – kaže Kostović.

Kragujevački akademski orkestar akordeonista, od osnivanja 2018. godine pod okriljem Muzičkog centra Kragujevac, promoviše muziku za harmoniku i nastavlja višegodišnju tradiciju umetnika koje je iznedrila jedna od najprestižnijih škola harmonike u svetu.

Koncert počinje u 20:00 časova, a ulaznice za beogradski koncert možete da kupite na blagajni Kolarca po cenama 800, 1000 i 1200 dinara.

Previous post

Pitate kako je bilo na koncertu Annihilatora u Novom Sadu? We want more!

Next post

"Svečanim belim košuljama" Gile & Magic Bush najavljuju album "Retko svirane pesme"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *