Home»Film»A kada je vreme da se kaže “dosta”? Firma koja “podiže Džejmsa Dina iz mrtvih”, planira da reanimira još filmskih zvezda

A kada je vreme da se kaže “dosta”? Firma koja “podiže Džejmsa Dina iz mrtvih”, planira da reanimira još filmskih zvezda

4
Shares
Pinterest Google+

“Vraćanje Džejmsa Dina iz mrtvih” naljutilo je mnoge poštovaoce lika i dela davno preminulog filmskog glumca, a sad su još više razjareni jer ista firma želi da “vrati još nekadašnjih zvezda Holivuda”.

Džejms Din/Photo: Pixabay
Džejms Din/Photo: Pixabay

Nedavno formirana firma Worldwide XR planira da digitalna ljudska bića ubaci u tradicionalne filmove uvećane virtualne stvarnosti.

Ova firma već poseduje prava na više od 400 javnih ličnosti – glumaca, glumica, sportista itd. Među poznatima koji mogu biti na njenom radaru su Bert Rejnolds, Maja Anđelou, Beti Pejdž, pa čak i Lu Gerig.

Bert Rejnolds/Photo: facebook
Bert Rejnolds/Photo: facebook

– Influenseri će doći i otići, ali legende nikad ne umiru – rekao je direktor firme, Travis Klojd.

Međutim, mnogi poštovaoci sveta filma s ovim planom nisu saglasni i kažu da “legende zapravo umiru, i da je zato važno sačuvati njihovo nasleđe”. Oni napominju i da je posmatranje “digitalnog uljeza koji bi trebalo da nas ubedi da je živi Bert Rejnolds, ne samo zastrašujuće, već predstavlja i nepoštovanje prema dotičnoj osobi”.

Klojd ističe da mu je jasno da će ova praksa naljutiti pojedine ljude, ali takođe smatra da je ovakav poduhvat bio neizbežan. Iz firme navode i da će svaku ličnost predstaviti “s poštovanjem”.

Protivnici tvrde i da ova firma posthumno forsira glumca u projekat koji nikad nije prihvatio.

HL/Izvor: Tanjug

Previous post

Preminuo čuveni producent Branko Lustig, dobitnik Oskara za "Šindlerovu listu" i "Gladijatora"

Next post

"Žena sa bradom, patuljak, idiot" je novi album Virvela... a njih slušamo 16. novembra u Knapu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *