Home»Muzika»Rodžer Voters glavni govornik na SXSW konferenciji u Ostinu… Tramp i Zakerberg neće znati šta ih je snašlo

Rodžer Voters glavni govornik na SXSW konferenciji u Ostinu… Tramp i Zakerberg neće znati šta ih je snašlo

4
Shares
Pinterest Google+
Rodžer Voters/Photo: facebook@rogerwaters
Rodžer Voters/Photo: [email protected]

Legendarni osnivač Pink Floyda Rodžer Voters biće jedan od glavnih govornika na South by Southwest konferenciji i festivalu (SXSW) koji će biti održan od 13. do 22. marta u Ostinu u Teksasu.

Tačan datum i mesto održavanja njegovog govora tek treba da budu objavljeni, a nije još jasno o čemu će tačno muzičar govoriti. Prethodni muzičari koji su na ovaj način nastupili na ovom festibalu su i Brus Springstin, Dejv Grol, Lejdi Gaga, Gart Bruks, Snup Dog i Beastie Boysi Ad-Rock i Mike D.

Voters je imao relativno mirnu 2019. godinu nakon što je većim delom 2017. i 2018. godine obilazio svet na turneji “Us + Them”. Nastup je sadržao desetak hitova Pink Floyda, solo materijal i zavidnu vizuelnu scenografiju sa jako političkim tonovima – uključujući i slike Donalda Trumpa, Marka Zakerberga Palestine, antisemitizma, vojno-industrijskih kompleksa, neofašizma i još mnogo toga. U oktobru je koncertni film – snimljen na stanici turneje 2018. u Amsterdamu – prikazan u bioskopima širom sveta.

Rodžer Voters/Photo: facebook@rogerwaters
Rodžer Voters/Photo: [email protected]

U nedavnom intervjuu za Rolling Stone, Voters je govorio o tome kako mu je film pomogao da vidi koliko turneja “Us + Them” zapravo utiče na ljude, rekavši:

– U filmu postoji jedna devojka koja peva zajedno sa nekim stihove iz (Is This the Life’s) ‘Déja Vu’, ne mogu da se setim tačno koji stih – ali joj mala suza klizi niz obraz. I mislim: “Vau. Sigurno sam učinio nešto dobro što se ovi mladi, baš mladi ljudi odazivaju na nešto što sam stvorio kada sam imao 74 godine”. Dakle, uradio sam nešto dobro.

Ostali govornici koji će se pojaviti na SXSW sledeće godine su 50 Cent, Ben Lovet iz Mumford & Sons, basista i Youtuber Adam Nili i dizajner Tomi Hilfiger.

HL/Izvor: rollingstone.com

Previous post

Počelo je praznično ludilo... Dejv Grol u specijalnom izdanju "Ulice Sezam" peva dečiju pesmu "Here We Go"

Next post

Dvadeset pet godina već... Six Pack slavi jubilej 16. novembra u Atom Akademiji

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *