Home»Muzika»Pitate kako je bilo na koncertu Annihilatora u Novom Sadu? We want more!

Pitate kako je bilo na koncertu Annihilatora u Novom Sadu? We want more!

7
Shares
Pinterest Google+

Kanadski thrash metalci Annihilator nastupili su 11. novembra u Hali 6 Novosadskog sajma. Njihov drugi dolazak u Srbiju (prvi koncert održali su u DOB-u 2015) bio je u okviru “A Tour for the Demented 2019” turneje na kojoj promovišu aktuelni, 16. studijski album pod nazivom “For the Demented” (Neverland Music/Silver Lining Music).

Kao predgrupa Annihilatoru nastupio je američki rock/metal trio – Archer Nation.

Bili smo na koncertu, a ovoga puta se u ulozi novinarke našla Selena Simić, bubnjarka benda Nemesis.

Archer Nation/ Photo: AleX
Archer Nation/ Photo: AleX

Od trenutka kad sam ušla u halu 6 Novosadskog sajma, osetila sam divnu energiju zajedništva i zbog toga bih htela da se zahvalim organizatorima koncerta – MM Concerts, koji svojom upornošću i entuzijazmom, nama koji volimo ekstreman zvuk, omogućavaju da se povremeno nalazimo u tom “paralelnom univerzumu” kome pripadamo.

Koncert je otvorio mladi kalifornijski bend Archer Nation. Iako ih je samo trojica u bendu, svakom pesmom su sve više osvajali publiku.

Archer Nation/ Photo: AleX
Archer Nation/ Photo: AleX

Pevač i gitarista, Dylan Rose, oduševio me je svojim vokalnim deonicama i ekspresijom, bend je generalno savršeno vladao scenom, a bubnjar je sve vreme svirao sa neverovatnom količinom energije. Posle završetka njihovog natupa koji je dobrano zagrejao publiku, usledila je kratka pauza, a onda je i ono malo praznog prostora pri dnu hale krenulo da se popunjava.

Annihilator se popeo na binu i koncert je otvorio pesmom “Betrayed”. Od tog trenutka počela je neka vrsta magijskog rituala u kojem smo svi učestvovali.

Sledeća pesma bila je “King of the kill” i delovalo je kao da je veče doseglo vrhunac, jer su svi oduševljeno pevali sa Jeffom, ali se takav intenzitet koncerta održao do samog kraja.

Annihilator/ Photo: AleX
Annihilator/ Photo: AleX

U pauzama između pesama Jeff je zbijao šale, ali i nekoliko puta predstavio svog novog bubnjara Fabia, mladog Italijana, koje se odlično snašao u ovoj ulozi.

S obzirom na to da je sve ovo radio sa neverovatnom dozom šarma, svaka govorancija između pesama naišla je na dobre reakcije publike koja je sa oduševljenjem pozdravila pominjanje koncerta održanog 2015. godine u Domu omladine Beograda.

Posle pesme “Phantasmagoria” svetla su se ugasila, a cela hala je odzvanjala povicima “We want more”, nakon čega je Annihilator izašao na bis i odsvirao “Burns Like a Buzzsaw Blade”, “W.T.Y.D.” i “Alison Hell” kao završnicu koncerta. 

Annihilator

Archer Nation

Previous post

European Festival Awards 2019... Pet nominacija za EXIT, Sea Dance, Sea Star i No Sleep festival

Next post

Akordeonisti nastupaju sa Vlatkom Stefanovskim 24. novembra na Kolarcu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *