Eagles Of Death Metal podsetili svet… prošlo je četiri godine od terorističkih napada u Parizu i tragedije u Bataklanu

0
68
Oglasi
Eagles Of Death Metal /Photo: facebook@eaglesofdeathmetal
Eagles Of Death Metal /Photo: facebook@eaglesofdeathmetal

Gradonačelnica Pariza An Idalgo će danas sa članovima vlade tokom dana obilaziti mesta napada gde će položili vence uz minut ćutanja.

Francuski mediji uoči godišnjice najviše pominju preživele u napadima i istrage koje su pokrenute, uz ocenu da je to najveći napad na tlu Francuske od Drugog svetskog rata.

Tri bombaša samoubice digli su se u vazduh simultano, prvi u blizini fudbalskog stadiona za vreme utakmice, drugi ispred koncertne hale Bataklan za vreme koncerta američke grupe Eagles Of Death Metal, i treći ispred mesta gde se nalazi nekoliko restorana.

Najviše žrtava, 90, bilo je upravo u Bataklanu.

Eagles Of Death Metal postavili su danas na svoj Facebook profil zastavu Francuske sa pobedničkim i metal znacima rukom, iako su prethodnih godina često bili na meti zbog toga što, navodno, ne iskazuju dovoljno poštovanja za žrtve terorističkih napada u svetu.

,

Inače, taj napad se dogodio deset meseci posle terorističkog napada na redakciju francuskog satiričnog nedeljnika Šarli ebdo i jevrejsku prodavnicu u pariskom predgrađu.

Redakcija Šarli ebdoa, koji je nastavio sa satirom i kritikom društva insistirajući da nema tabue, nalazi se sada na nepoznatoj lokaciji koja je stalno pod policijskim obezbeđenjem.

Odgovornost za sve napade je tada preuzela Islamska država.

Zbog tih napada je 2015. uvedeno vanredno stanje što je izuzetno retka mera u Francuskoj, koja je prvi put uvedena 1955. godine na početku rata za nezavisnost Alžira i kasnije samo jednom, tokom nereda u predgrađima francuskih gradova 2005. godine.

HL/Izvor: beta

Oglasi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime