Home»Kult»Robert Plant sve iznenadio priznanjem: Ne mogu više da se povežem sa “Stairway to Heaven”, danas mislim da bi ta pesma bila bolja bez teksta

Robert Plant sve iznenadio priznanjem: Ne mogu više da se povežem sa “Stairway to Heaven”, danas mislim da bi ta pesma bila bolja bez teksta

4
Shares
Pinterest Google+
Rober Plant/Photo: facebook@robertplant
Rober Plant/Photo: [email protected]

Robert Plant iznenadio je sve izjavom o klasiku Led Zeppelina, pesmi “Stairway to Heaven”, rekavši da, iako se oduvek divio njenoj muzičkoj konstrukciji, sada “nikako ne može da se poveže sa njom” i sopstvenim doprinosom koji joj je dao.

Epsku numeru iz 1971. godine neki smatraju najvažnijom rok pesmom svih vremena i bila je oslonac rock radija 70-ih, iako nikada nije objavljena kao singl. Za Planta je, međutim, to bilo “vrlo zbunjujuće”, kako je priznao Uncle Džoe Bensonu u radio emisiji Ultimate Classic Rock Nights.

Naravno, to je bila dobra pesma – rekao je. – Konstrukcija pesme, stvarna muzička konstrukcija je veoma, veoma dobra. To je jedan od onih trenutaka koji zaista može da stoji bez glasa – i u stvari, ponovo će stajati bez glasa, siguran sam, jer je to fina, “muzička” muzika.

Napomenuo je da, u smislu lirike, danas “ne može da se poveže sa njom, jer je to bilo tako davno”…

– Ne bih više smeo da pišem stihove uz ove apstraktne muzičke linije. Slušam i skidam kapu Džimiju Pejdžu, mislim da postoje delovi te pesme koji su neverovatni. Način na koji je Džimi “uzimao” muziku, i način na koji bubnjevi gotovo dovode do klimaksa, a zatim nastavljaju… To je vrlo lepo delo, ali kad je o stihovima reč, sada čak smem i glasno da kažem, nisam siguran u to.

HL/Izvor:ultimateclassicrock.com

Previous post

Glasna mešavina arta, treša i garažnog roka... Klotljudi u petak u Knapu

Next post

Arsenal Fest u konkurenciji za European Festival Awards... Dakle - klik na link i da glasamo

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *