Home»Muzika»Za one koji čuju, vide i misle… Činčila objavila novi album “Bez oblika”

Za one koji čuju, vide i misle… Činčila objavila novi album “Bez oblika”

4
Shares
Pinterest Google+
Činčila/ Photo: Zlata Hodžić
Činčila/ Photo: Zlata Hodžić

Sarajevski alternativni bend Činčila objavio je drugi studijski album pod nazivom “Bez oblika”, za izdavačku kuću Lampshade Media iz Beograda.

Album “Bez oblika” se pretežno bavi tematikom koja je životno aktuelna za mlade danas, ali i za sve one generacije koje “robuju” usled društvenih kretanja prouzrokovanih surovim tranzicijskim procesima ka globalnom kapitalističkom režimu, u kojem konzumerizam diktira vrednosti i uspostavlja sistem u kojem je svaki vid individiualnosti suvišan, gde na kraju i sama umetnost opstaje samo kao – roba.

– Tekstovi na albumu tematski predstavljaju autorsko viđenje doživljaja mladih ljudi u odnosu na njihovu perspektivu, te preispitivanje sebe i okruženja u kojem se nalaze, stila života koji izgleda da je neminovan i nametnut. Pozicija mladih u današnjem društvu je komplikovana i u sistemu ne obećava toliko pozitivnu budućnost, što ima i jak utjecaj na emotivno stanje današnjeg mladog čoveka – kažu članovi Činčile.

Činčila/ Photo: Zlata Hodžić
Činčila/ Photo: Zlata Hodžić

Frontmen benda Vanja Solaković kaže da je album “Bez oblika” prvenstveno za one što “vide, čuju i misle”. To se očigledno odnosi na progresivnu manjinu, koja je prema njegovom mišljenju i globalno jedina nada da se stvari okrenu ka pozitivnijem, te smatra da se treba što više i naročito kroz umetničko delovanje, održavati progresivnost koju pruža omladina.

Činčila je u sklopu ovog albuma najavila i brojne promotivne koncerte širom regiona.

Mix i mastering albuma je radio Haris Saračević, a audio inžinjer je bio Kemal Sulejmanović.

Album “Bez oblika” je dostupan na svim online servisima, kao i u fizičkom izdanju koje se može nabaviti direktnom narudžbom putem Facebook stranice benda.

Previous post

Slobodna zona na bis... Zbog velikog interesovanja film "Tusta" ponovo u DKC Beograda

Next post

Hornsman Coyote #15, analogna muzička priča ... Nemanja Kojić najavio album "Breathing Fyah"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *