Home»Film»Slobodna zona na bis… Zbog velikog interesovanja film “Tusta” ponovo u DKC Beograda

Slobodna zona na bis… Zbog velikog interesovanja film “Tusta” ponovo u DKC Beograda

4
Shares
Pinterest Google+
Tusta/ Photo: Promo (Slobodna Zona)
Tusta/ Photo: Promo (Slobodna Zona)

Film “Tusta”, reditelja Andreja Korovljeva, čija se srpska premijera odigrala na ovogodišnjem izdanju Slobodne Zone jedan je od filmova koji su izazvali najveću pažnju publike na festivalu.

Zbog velikog interesovanja u okviru programa “Slobodna Zona na bis” biće ponovo prikazan u DKC Beograda, u sredu, 13. novembra od 19:00 časova.

Photo: Promo
Photo: Promo

U filmu, reditelj nam otkriva nepoznate momente iz života Branka Črnca Tuste, frontmena legendarnog pank-rok benda KUD Idijoti iz Pule.

Kroz arhivske materijale i intervjue s gitaristom Sašom Milovanovićem Verudom, basistom Nenadom Marjanovićem Fricom, bubnjarem Diegom Bosuscom Pticom, kolegama i savremenicima, film govori o neočekivanom proboju i meteorskom usponu pulskog sastava u bivšoj Jugoslaviji, ali i zabranama koje su doživljavali usled rata i nacionalizma u Hrvatskoj.

Nepoljuljanih ideala i beskompromisnog stava, Tusta i KUD Idijoti bili su prvi hrvatski bend koji je nastupio u Srbiji nakon raspada SFRJ, na danas legendarnom koncertu u beogradskoj Hali sportova 2000. godine.

Ulaznice za projekcije “na bis” u prodaji su na blagajni Dvorani Kulturnog centra Beograda po ceni od 300 dinara. 

Previous post

Bjesovi promovisali vinilno reizdanje albuma "Sve što vidim i sve što znam" - U jednom momentu smo poverovali da rokenrol Bogu nije drag

Next post

Za one koji čuju, vide i misle... Činčila objavila novi album "Bez oblika"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *