Home»Fun»Norveški punk/rock carevi… Evo kako zvuči njihova verzija hita iz legendarne “Kockice”

Norveški punk/rock carevi… Evo kako zvuči njihova verzija hita iz legendarne “Kockice”

7
Shares
Pinterest Google+
Svartlamon Hardkor/Photo: YouTube printscreen
Svartlamon Hardkor/Photo: YouTube printscreen

Neobični hor Norvežana, ljubitelja roka i panka, Svartlamon Hardkor, snimio je sjajnu obradu numere “U svetu postoji jedno carstvo”, veliki hit Branka Kockice. Nisu, naravno, propustili ni “ta-ta-ta-tira”.

Ovaj hor je i ranije obrađivao pesme sa našeg podneblja, kao što su “Zakleo se bumbar”, “Po šumama i gorama”, a u ovakve poduhvate se upuštaju uglavnom u saradnji sa Jovanom Pavlovićem, srpskim muzičarem koji živi i radi u Norveškoj.

Hor je nastao iz protesta protiv odluke gradske vlasti u Trondhajmu da sruši deo grada u kome većina njih živi. Članovi hora su muškarci različitih zanimanja, od fabričkih radnika, preko zubara, nastavnika, IT stručnjaka, do advokata. Ali svi su, kažu, zakleti pankeri i rokeri.

Norvežani su već gostovali u Beogradu i Gornjem Milanovcu zahvaljujući udruženju “Tutti Srbija” koje predvodi muzičar Jovan Pavlović. Ova norveška nevladina organizacija ima za cilj da se muzičkim seminarima i koncertima, na kojima nastupaju izvođači iz celog sveta, stvori osnova za dugotrajnu i stabilnu saradnju muzičara.

HL/Izvor: rts.rs

Previous post

Nerazdvojni... fudbal i rokenrol: Stadionska groznica trese i najpoznatije muzičare na svetu

Next post

BRAJAN ADAMS PUBLICI U BG ARENI NA DELU POKAZAO ŠTA JE ZAISTA VAŽNO... Don't Ever Give Up on Your Dreams

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *