Home»Foto»Godine im ništa ne mogu… Parni valjak u 44. rundi nokautirao Arenu sjajnim koncertom

Godine im ništa ne mogu… Parni valjak u 44. rundi nokautirao Arenu sjajnim koncertom

6
Shares
Pinterest Google+
Aki Rahimovski (Štark Arena)/ Photo: AleX
Aki Rahimovski (Štark Arena)/ Photo: AleX

Parni valjak je u subotu uveče u beogradskoj Štark Areni, a u sklopu turneje “Runda 44”, održao pred oko 15.000 fanova raznih generacija dvoipočasovni koncert i po ko zna koji put opravdao decenijske hvalospeve na račun kvaliteta njihove žive svirke.

Parni valjak (Štark Arena)/ Photo: AleX
Parni valjak (Štark Arena)/ Photo: AleX

Pevač Aki Rahimovski, gitarista i autor Husein Hasanefendić Hus i ekipa izazvali su oduševljenje u Areni već uz prepoznatljive, uvodne zvuke pesme “Ljubavna”, da bi se ekspresno cela sala rasplesala dok su se nizale “Zagreb ima isti pozivni”, “Mijenjam se”, “Zastave”…

“Kec iz rukava” je, posle mnogo godina, bio “Mir na jastuku”, a “Kemiju” je zvučno obogatio sin nekadašnjeg, pokojnog gitariste benda Rastka Miloševa, vilončelista Marko.

Parni valjak mnogi najpre prepoznaju po baladama, a dve velike, “Pusti nek traje” i “Jesen u meni”, uz svetla upaljača i mobilnih telefona po celoj dvorani, izvedene su već u uvodnoj fazi koncerta.

Nisu, kasnije, izostale ni “Kada me dotakne” i “Dok je tebe” koju je Aki pevao u duetu sa pratećim vokalom, harizmatičnom Tinom Kresnik.

Veličanstvene “Dođi” i “Sve još miriše na nju” ostavljene su za finiš zvaničnog dela koncerta gde su, od starih aduta, otprašene i “Ostani s njim”, “Gledam je dok spava”, “Godine prolaze”…

Publika je uhvatila ritam i uz odlično prihvaćene pesme sa aktuelnog albuma “Vrijeme” – naslovnu, “Otkud ti pravo”, “Opet se smijem”…

Parni valjak (Štark Arena)/ Photo: AleX
Parni valjak (Štark Arena)/ Photo: AleX

Razigrani Aki, glasovno i muzički u punoj formi, bio je pokretačka snaga prave rokenrol mašine u kojoj su se bez greške nadopunjavali velemajstori gitare Hus i Marjan Brkić Brk, a zvuk je u pojedinim numerama obogatila sjajna postava duvača. 

Pozvan na bis, Valjak je publici još podario “Za malo nježnosti”, kao i stare, dobro poznate – “U prolazu” i “Ugasi me”, gde su se Aki i Hus, ponovo, za kraj, prošetali produženim delom bine.

Parni valjak je pre 44 godine neposredno po osnivanju u Beogradu održao svoj prvi nastup 29. novembra 1975. godine, a od 2010. godine ovde je tri puta punio najveću halu regiona – Štark Arenu, uz takođe uspešne koncerte u Sava Centru, Hali sportova i na Tašmajdanu.

U subotu uveče Parni valjak je još jednim koncertom trijumfom priredio beogradskoj publici rokenrol svirku za dugo sećanje.

Previous post

Bil Marej je ponovo "ghostbuster"... Završeno snimanje filma "Isterivači duhova 2020"

Next post

Može biti samo jedan... vlasnik čuvenih "kristalnih" čarapa Majkla Džeksona, a za to će morati masno da plati

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *