Home»Muzika»Parni Valjak sutra u Štark Areni

Parni Valjak sutra u Štark Areni

4
Shares
Pinterest Google+
Parni valjak/Photo: Dario Njavro, promo
Parni valjak/Photo: Dario Njavro, promo

Poznati rok bend Parni Valjak održaće sutra (9. novembar) veliki beogradski koncert u Štark Areni, u okviru turneje “Runda 44”.

Nastao na temeljima čuvene zagrebačke Grupe 220, zvanično osnovan pre 44 godine 11. novembra 1975, Parni Valjak je upravo u Beogradu zabeležio svoj prvi nastup par dana kasnije 29. novembra na koncertu više grupa u Hali sportova.

– Svaka godina je borba i runda, pa je tako zamišljena i ova turneja “Runda 44”. U Beogradu ćemo se 9. novembra predstaviti sa jednim novim koncertom. Biće pesama sa novog albuma “Vrijeme” (2018), ali naravno i puno starih, jer je to obavezno štivo koje se mora. Neke stvari koje nismo radili na zadnjoj turneji našle su se na plej list – najavljuje pevač Aki Rahimovski.

Od početka predvođen gitaristom i autorom Huseinom Hasanefendićem Husom i harizmatičnim pevačem Akijem Rahimovskim, Parni Valjak je tokom svoje izuzetne karijere objavio dvadesetak studijskih i live albuma, mnoštvo kompilacija i nekoliko video izdanja, prošavši kroz brojne promene postave.

U kolektivnu svest na ovim prostorima urezali su se mnoštvom bezvremenih hitova kakvi su “Lutka za bal”, “Stranica dnevnika”, “Neda”, “Uhvati ritam”, “Jesen u meni”, “Ugasi me”, “Sve još miriše na nju”, “Zastave”, “Sunčanom stranom”…

Kreativnu moć Valjak pokazuje i albumom “Vrijeme” (Croatia Records), na kome se uz pet prethodno neobjavljenih pesama, nalaze i singlovi iz poslednjih nekoliko godina: “Samo ti (Norma Belle)”, “Prolazi sve, zar ne?”, “Za malo nježnosti”, “Opet se smijem”, “Ljubav”, “Vrijeme”, “Kad nemaš kud” feat. Tina Kresnik i “Otkud ti pravo”.

– Upravo je naslov turneje “Runda 44” proizašao je iz stiha pesme “Kad nemaš kud” s novog albuma – “Ne znam koja runda, al’ još uvijek stojim”. Runda 44 je izraz iz sportskog žargona za našu 44. godinu na sceni – kažu u Valjku.

Ulaznica za koncert “44 Runde” Parnog Valjka u Beogradu su u prodaji na blagajni Štark Arene kao i na svim prodajnim mestima Ticket Visiona i koštaju 1800 dinara za parter, dok su za tribine 1800, 2000, 2500 i 2800 dinara.

Previous post

Grupa M.O.R.T. pred koncerte u Srbiji objavila spot za "We Are Born"

Next post

U Beogradu, Novom Sadu i Nišu počeo 15. Filmski festival Slobodna Zona

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *