Grupa M.O.R.T. pred koncerte u Srbiji objavila spot za “We Are Born”

0
83
M.O.R.T./ Photo: Dominik Belančić
M.O.R.T./ Photo: Dominik Belančić

Grupa M.O.R.T. je u jednom kadru predstavila jednu pesmu, jedan život, jednu plesačicu i jedan singl sa albuma “Standing Runningman”

Novi spot za pesmu “We Are Born” predstavljen je neposredno pred dolazak u Novi Sad, Beograd i Rumu:
– 8. novembar – Gerila Bar (Novi Sad)
– 9. novembar – Elektropionir (Beograd)
– 10. novembar – BukaPodRumom (Ruma)

Spot je sniman u kvartu Camden Town – jednom najpoznatijih u Londonu,  punom prodavnica voća, cvećara i simpatičnih britanskih pabova.

Spot potpisuju Lucija Božičević i  Andreas Sulebakk Johansen koji su udružili snage i osmislili zanimljiv koncept.

Lucija Božičević/ Photo: Promo
Lucija Božičević/ Photo: Promo

– Pošto je naziv pesme “We are born”, ideja spota je bila prikazati nonšalantnost, spontanost života pa tako i plesa. Ples života. Kroz eksplozivne pokrete i iskrene reakcije ljudi oko režisera i plesačice izvire ta želja za izolovanošću pa čak i sramezljivosti običnog naroda današnjeg sveta. Zaboravimo da većina nas ipak ne voli da bude ispred kamere – objašnjava Lucija, glavna protagonistkinja spota, i dodaje:
– Plešuci i putujući kroz ulice Camdena sve je puno bogatih kuća, skupocenih automobila. Čemu, zašto, kome? Niko to ne zna… Što će nam miloni kada se ni u kameru ne možemo osmehnuti?!

Pesma, iako tužnih i melanholičnih stihova, kroz ples postaje lakša i spontana. Sve je snimljeno u jednom, kontinuiranom kadru, što je pomoglo da se prikaže ideja putovanja i prolaznosti – bez početka i bez kraja.

– Izbor pokreta je definitvno hteo da podržati žestok rock/punk zvuk benda M.O.R.T. – kaže Lucija.

Lucija je profesionalna plesačica u Londonu, gde je i upoznala norveškog kamermana, fotografa i režisera Andreasa Sulebakka Johansena. Zvrk, gitarista M.O.R.T.a, na instagramu je zapazio Lucijin talenat i odmah mu se ukazala ideja: dati priliku nekom mladom biću da pokaže svoj talenat i… usput se desio spot.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime