Divlje svinje i Sprž na osmom novosadskom Pozitivnom koncertu 1. decembra u Shamrock baru

0
35
Photo: pixabay.com
Photo: pixabay.com

Osmi novosadski Pozitivan koncert biće održan 1. decembra 2019. godineu Shamrock baru, nastupiće pank/rok bend Divlje svinje i mladi šabački trio Sprž, a ulaz je besplatan.

Pozitivan koncert u Novom Sadu organizuje Udruženje Prevent u saradnji sa Udruženjem Remiks i Shamrock barom, a uz podršku Gradske uprave za zdravstvo Grada Novog Sada u sklopu kampanje obeležavanja Svetskog dana borbe protiv Side.

Kao i prethodnih godina jedan od ciljeva kampanje je obezbeđivanje novogodišnjih paketića za decu koja žive sa HIV-om u saradnji sa društveno-odgovornim kompanijama iz Novog Sada.

Divlje svinje/ Photo: Facebook @divljesvinje
Divlje svinje/ Photo: Facebook @divljesvinje

Divlje svinje su pank rok bend iz Novog Sada. Debi album objavili su 2018. godine za “Metropolis music”. Zvuk je zasnovan na old school punku, a tekstovi se bave pojavama u našem drustvu, mentalitetom ljudi, kao i politikom koja je u značajnoj meri  uticala na naše živote.

Pored niza klupskih nastupa, učestvovali su i na festivalima kao što su: PDF u Bačkoj Palanci, ZET fest (Janjske Otoke), Ispitni rok u Novom Sadu, Bitola otvoren grad (Makedonija), 48 sati Jegričke…

Snimili su spotove za pesme “Ne gledajte televiziju”, “Spontano okupljanje” i “Ustani”, a trenutno je aktuelan video za “Bahatost”.

Sprž/ Photo: Facebook @sprz.official
Sprž/ Photo: Facebook @sprz.official

Sprž je pank rok bend iz Šapca. Osnovan je krajem 2011. godine. Nastupao je na Šabačkom letnjem festivalu i Uskršnjem rok maratonu (po četiri puta), Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Rumi i okolnim gradovima više puta i na dosta svirki po klubovima.

Objavio je promotivni singl sa pesmama ”Bori se!” i ”Nema vremena za bežanje”.

Godine 2016. plasirao se u finale Bunt Rock Festivala (najboljih 10 bendova u Srbiji). Takođe, dobio je priznanje Stereo Art Magazina za jedan od najznačajnijih demo bendova iz regiona koji su obeležili 2016. U januaru 2018. Sprž je objavio prvo EP izdanje na kome se nalazi pet pesama.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime