Home»Muzika»Kaleidoskop izmešanih uspomena… Detour objavili video singl “Slike o našim danima”

Kaleidoskop izmešanih uspomena… Detour objavili video singl “Slike o našim danima”

3
Shares
Pinterest Google+
Detour/Photo: screenshot
Detour/Photo: screenshot

Detour, popularna grupa mainstream pop scene, predstavila je novi video singl – setnu i nostalgičnu muzičku priču “Slike o našim danima”.

Ovo je sedmi singl sa još uvek aktuelnog studijskog albuma “Tourdetour” o kojem autor Nenad Borgudan kaže:

– Možda sam to već izjavio, ali ovaj album nam je doneo zaista mnoštvo predivnih trenutaka, nagrada, velikih koncerata, putovanja i kao za neki njegov završni čin namerno je ostavljena upravo ova pesma koja govori o prolaznosti života, tzv. “circle of life”, svojevrsni vremeplov, slikovnica izmešanih uspomena kojih se rado sećamo. Pesma je već duže vreme bila napisana, nadam se da sam uspeo da dočaram jedan poseban trenutak koji svi doživimo bar jednom u svom životu.

Detour/Photo: screenshot
Detour/Photo: screenshot

Režiju video spota potpisuje mladi i talentovani Dinko Šimac koji je sa Detourom sarađivao i na njihovom poslednjem singlu “Ima i nema”.

– Verujemo kako će se o ovom spotu dugo govoriti jer je reditelj vrlo originalno stvorio jedan video zapis nelinearnih faza  života i  uspomena dočaravši detinjstvo, mladost i starost svih članova benda – kaže Bogudan.

Inovativno i originalno, korišćene su prednosti današnje viralne tehnologije o čemu i sam reditelj govori:

– Pomoću korišćenja veštačke inteligencije, aplikacija FaceApp omogućila mi je impresivno realistične rezultate koje u pravim uslovima nadmašuju i vrhunski make-up koji se često koristi za simuliranje starenja glumaca. Tematika pesme “Slike o našim danima” savršeno je “sela” uz moja tadašnja razmišljanja o uklapanju ove aplikacije starenja lica. Razvio sam metodologiju kako da primenim efekat starenja i u video obliku i u saradnji s koleginicom počeo dodavati godine članovima benda – kaže Štimac i dodaje:

Detour/Photo: screenshot
Detour/Photo: screenshot

– Mladost smo prikazali kroz stvarne fotografije iz detinjstva članova benda gde fotografije nose talasi i izvrću ih preko stena, plutaju i nestaju kao i uspomene iz daleke prošlosti. Sadašnjost smo prikazali kroz igru s instant fotoaparatom prilikom čega članovi benda “naivno pokušavaju da zaustave vreme” kroz fotografije istovremeno ih prikazujući i u njihovoj “staroj” varijanti gde se isprepliću sa sadašnjošću, na novonastalim fotografijama i u trenutku izvođenja pesme.

Pogledajte “Slike o našim danima”:

 

Previous post

Apocalyptica objavila spot za pesmu "Rise" i najavila album za 10. januar

Next post

Del Boj je ponovo u gradu... Dejvid Džejson repriziraće legendarnu ulogu iz kultne serije "Mućke"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *