Home»Film»Kultni strip dobija igranu verziju… Počelo snimanje filma o Dampiru

Kultni strip dobija igranu verziju… Počelo snimanje filma o Dampiru

4
Shares
Pinterest Google+

Sajt Variety nedavno je podelio vesti o snimanju filma o Dampiru, filmskoj adaptaciji čuvenog stripa.

Snimanje se odvija pod dirigentskom palicom Rikarda Čemeloa a budžet filma je 12 miliona dolara. Film će biti prvo takvo ostvarenje iz Bonelijevog filmskog univerzuma. Planirano je da snimanje traje 11 nedelja na različitim lokacijama širom Rumunije. U pitanju je koprodukcija između Eagle Pictures, Sergio Bonelli Editore i Brandon Box.

“Radnja se odvija početkom 90-ih, za vreme raspada Jugoslavije i građanskog rata. Film prati Harlana koga proganjaju košmari dok luta zemljom i zarađujući tako što se meštanima lažno predstavlja kao Dampir – pola čovek, pola vampir. Kada ga unajme vojnici koje napadnu pravi vampiri, Harlan otkriva istinu – on je zaista Dampir”, navodi se u saopštenju.

Vejd Brigs/Photo: facebook@wadebriggss
Vejd Brigs/Photo: [email protected]

Sajt još dodaje da će film biti baziran na prve tri epizode iz Dampir serijala koji iza sebe ima više stotina objavljenih epizoda.

U ulozi Harlana naći će se Vejd Brigs, Stjuart Martin kao Emil Kurjak, Frida Gustavason kao Tesla, Dejvid Morisi kao Gorka, Sebastian Kroft kao Yuri, i Luk Roberts kao Draka.

Dampir je strip koji su stvorili Mauro Boseli i Mauricio Kolombo a neki od najpoznatijih autora koji su radili na stripu su Đovani Masi, Alberto Ostini i Mauro Uzeo.

HL/Izvor: Helly Cherry

Previous post

Bjesovi ove subote u Garaži... Promocija vinila "Sve što vidim i sve što znam"

Next post

Sprema se Desetka... Jubilarni Arsenal Fest biće održan od 25. do 27. juna 2020. u Kragujevcu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *