Bjesovi ove subote u Garaži… Promocija vinila “Sve što vidim i sve što znam”

0
62
Photo: Promo
Photo: Promo

Bjesovi, legendarna rok grupa iz Gornjeg Milanovca nastupiće u subotu, 26.oktobra u klubu Garaža. Kao predgrupa nastupiće Đorđe Novaković (Plišani mališan) na gitari.

Bjesovi, SubBeerni centar/Photo: Aleksandar Milovanović
Bjesovi, SubBeerni centar/Photo: Aleksandar Milovanović

Bend Bjesovi osnovan je krajem osamdesetih pod nazivom Bader Majnhof da bi zbog pritiska tadašnje gradske vlasti promenili ime u Sent Galen, pa Čajna Blu i konačno u Bjesovi (prema ijekavskom prevodu romana “Zli dusi”).

Grupa je od samog početka privukla pažnju neobičnom postavom sa dva pevača, brižljivo osmišljenim nastupima, prepoznatljivim i ličnim tekstovima, kao i muzičkom podlogom u okvirima grunge muzičkog rok pravca čiji su prirodni deo, generacijski i idejno, ranih devedesetih bili i srpski Bjesovi.

Postava se uglavnom menjala prema potrebama i zamisli dvojca koji je grupu i osnovao: Zorana Marinkovića i Gorana Marića.

Bjesovi (Beer Fest)/ Photo: AleX
Bjesovi (Beer Fest)/ Photo: AleX

Bjesovi su do danas objavili šest albuma, a najveći uspeh imao je drugi (bezimeni) album. Ove godine grupa obeležava 25 godina od tog izdanja.

Trenutnu postavu benda čine: Zoran Marinković (vokal), Slobodan Vuković (gitara), Ivan Kovačević (gitara), Marko Marković (bas), Miroslav Marjanović (bubnjevi)/Ramon Hamel (bubnjevi).

Na dan ovog nastupa u Garaži, u prodaji će se pojaviti i prvi vinil grupe Bjesovi “Sve što vidim i sve što znam” u izdanju Metropolisa.

Ulaznice su u pretprodaji u Felix Shopu (TC Sremska) po ceni od 800 dinara. Na ulazu će cena ulaznice iznositi 1000 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime