Home»Muzika»Ogoljeno, sirovo i iskreno… Velški buntovnici Stereophonics posle dve godine objavili novi album

Ogoljeno, sirovo i iskreno… Velški buntovnici Stereophonics posle dve godine objavili novi album

4
Shares
Pinterest Google+
Stereophonics/Photo: facebook@stereophonics
Stereophonics/Photo: [email protected]

“Kind” je jedanaesti studijski album velškog rock benda Stereophonics, objavljen 25. oktobra 2019, gotovo dve godine posle njihovog prethodnog albuma “Scream Above Sounds”.

U svojoj bogatoj karijeri Stereophonics su bili nominovani, ali i dobitnici mnogih muzičkih nagrada, a prepoznati su i od strane drugih kultnih bendova s kojima su išli na turneje poput bendova The Who, The Stones, Red Hot Chilli Peppers i U2.

Novi album zapravo nije bio u planu – na poslednjem koncertu njihove svetske turneje u septembru 2018. frontmen i autor Keli Džons najavio je kako je to njihova poslednja svirka, kako već duže vreme razmišlja o napuštanju benda i da ništa novo nije napisao već duži period. Srećom, pauza od nekoliko meseci bila je dovoljan odmor i Keli je napisao deset novih pesama. Album “Kind” producirali su Džons i Džordž Drakulias, a želja im je bila da postignu ogoljen, sirov, iskren i neposredan zvuk, stoga su u snimanju koristili minimalno tehnologije i studijske tehnike. Novi album prethodno je najavljen singlovima “Fly Like a Eagle” i “Bust This Town”.

 

Previous post

Glumac Brajan Tarantina pronađen mrtav u stanu... Za sada postoje dve verzije njegove smrti - srce ili droga

Next post

Da li će biti novog albuma Soundgardena? Snimci vokala pokojnog Krisa Kornela su sačuvani, bend je spreman, ali...

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *