Home»Film»Ambiciozni Graham King… Producent filma “Bohemian Rhapsody” radi na biografskom filmu Bee Geesa

Ambiciozni Graham King… Producent filma “Bohemian Rhapsody” radi na biografskom filmu Bee Geesa

4
Shares
Pinterest Google+
Bee Gees/ Photo: Facebook @beegees
Bee Gees/ Photo: Facebook @beegees

Nakon što je film “Bohemian Rhapsody” o životu Fredija Merkrurija i grupi Queen, osvojio svetske bioskope i dobio nekoliko Oskara, u narednom periodu treba da počne snimanje i biografskog filma o kultnom bendu Bee Gees.

Na filmu će raditi isti producent koji je radio i na “Bohemian Rhapsody” – Graham King, a pod budnim okom Paramonut Picturesa i Spielbergovog Amblin Partnersa.

Već su dogovorena prava za film, kao i muzička prava za pesme koje će se koristiti. I ranije se pisalo da Stiven Spilberg godinama radi na filmu o ovoj grupi, ali nažalost nije uspeo da se dogovori oko prava sa braćom Gib, za razliku od Kinga.

Još uvek nije poznato ko će da bude reditelj, scenarista kao ni glumačka postava.

Grupa Bee Gees je jedna od najuspešnijih svih vremena s devet broj jedan hitova i dijamantnim tiražima i nekoliko osvojenih  Grammy nagrada.

Grupa je osnovana 1958. godine, a postavu su činili braća Bari, Robin i Moris Gib. Njihova karijera može se podeliti na dva perioda: kao pop grupa u kasnim 60-im i ranim 70-im godinama i kao disko grupa u kasnim 70-im.

Svetsku slavu donela im je pesma “New York Mining Disaster 1941.” objavljena u aprilu 1967. godine i to je bio prvi hit Bee Geesa objavljen u SAD.

Komponovali su jedan od najpopularnijih albuma za filmsku muziku: “Groznica subotnje večeri” sa 40 miliona prodatih kopija.

Na albumu se nalazi 8 njihovih kompozicija od ukupno 17. Među hitovima su: “Stayin’ Alive”, “More than a woman”, “How deep is your love”, “Night fever”…

Izvor: HL/music-box.hr

Previous post

Singlom i spotom "Gazi, ali pazi" bend DrvoTruo najavio album "Kakav bi ovo bio dan"

Next post

Gis Maj Es ima novi album... Poslušajte "Discovery"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *