Home»Muzika»Da se spremimo na vreme… Tindersticks predstavio novi video singl… Slušaćemo ga uživo 8. maja u Kombank dvorani

Da se spremimo na vreme… Tindersticks predstavio novi video singl… Slušaćemo ga uživo 8. maja u Kombank dvorani

4
Shares
Pinterest Google+
Tindersticks/ Photo: Richard Dumas and Suzanne Osborne
Tindersticks/ Photo: Richard Dumas and Suzanne Osborne

Engleski alternativni rok bend Tindersticks, koji će održati koncert 8. maja 2020. u Kombank dvorani, objavio je novi video singl “Pinky In the Daylight” sa predstojećeg albuma “No Treasure But Hope” čije je pojavljivanje na tržištu planirano za 15. novembar.

– Glavni motiv za “Pinky In the Daylight” javio mi se kroz lepršanje platna na tendi za sunce, na palubi starog plavog trajekta, dok je plovio sa ostrva. Redak trenutak zadovoljstva i smirenosti. Jednostavna ljubavna pesma u komplikovanim vremenima – kaže gitarista i pevač Stjuart Stejpls.

Spot za “Pinky In the Daylight”, snimljen na grčkom ostrvu Itaki, Stejpls opisuje kao “ljubavno pismo na Super 8 filmu”, koje je nastalo dok je “pokušavao da napravi film koji će uhvatiti lepotu ostrva i lepotu (slikarke) Suzane (Ozborn).

Tindersticks/Photo:facebook@tindersticksofficial
Tindersticks/Photo:[email protected]

I posle deset studijskih albuma i osam sa muzikom za filmove priznate rediteljke Kler Denis, Tindersticks nastavlja da pomera granice istražujući teksture i emocije u svojoj muzici.

Tindersticks su nastali u Londonu 1992. godine, a trojici osnivača Stjuartu Ej Stejplsu, Dejvidu Bolteru i Nilu Frejzeru pridružili su se i osvežili bend u poznim dvehiljaditim godinama – Den Mekina i Erl Harvin Džunior.

Na svom muzičkom putovanju Tindersticks su se ustoličili kao majstori suzdržanosti i pesničke osećajnosti i kao bend koji sada samouvereno stvara najbolje pesme svoje karijere.

Ulaznice za beogradski koncert Tindersticksa možete da kupite po cenama od 2200, 2600, 3000 i 3500 dinara na blagajni Kombank dvorane, odnosno preko prodajnih mesta i mreže Ticket Vision.

Previous post

Da li znate kako zvuči "Soba puna buke"... Otkrijte uz moćan glas Aleksandre Stefanović

Next post

BelgraDeath Fest #2... Švedski Maim prvi potvrđeni učesnik festivala u Božidarcu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *