ŠA stipendija – misija podrške talentovanim i vrednim umetnicima

0
58
Photo: Promo
Photo: Promo

Posle saksofona, koji je početkom 2019. godine kupljen i poklonjen Muzičkoj školi u Prijedoru, ŠA Fest nastavlja svoju misiju podrške mladim, vrednim i talentovanim umetnicima.

Iz Udruženja ŠA Fest ističu da ispunjavaju svoja obećanja data publici koja je i ove godine, dolaskom na ŠA Fest i kupovinom ulaznica i pića, podržala inicijativu Udruženja da se deo prihoda usmeri upravo na podršku mladim umetnicima.

Ove godine podršku umetnicima, ŠA Fest započinje stipendijom studentima 2,3. i 4. godine fakulteta likovnih umetnosti.

Konkurs je objavljen na stranici shafest.com, a detaljnije informacije možeta da pronađete i na zvaničnoj Facebook stranici ŠA Festa.

– Ovom stipendijom, ispunili smo obećanje i pokazali da smo ozbiljni i iskreni u svojim namerama da podržavamo umetnost u svakom obliku. ŠA Fest je priča u koju smo svi zajedno uključeni, koja budi sve ono dobro što nosimo u sebi, putem koje postajemo filantropi, promovišemo prave vrednosti,  čuvamo sećanje na Mikšu i jedva čekamo sledeći ŠA Fest. Kako raste Festival, tako će rasti i broj stipendija, donacija i drugih vidova podrške umetnosti – izjavio je Goran Krivić, predsednik Udruženja ŠA Fest, ističući da posle ovog dolazi još dosta novih, lepih iznenađenja.

Dalibor Popović Mikša/Photo: facebook
Dalibor Popović Mikša/Photo: facebook

Podsećamo, ŠA Fest je memorijalni festival posvećen prerano preminulom muzičaru i umetniku Daliboru Popoviću Mikši.

Održava se svakog avgusta u Prijedoru, a jedan od ciljeva festivala upravo je podrška mladim, vrednim i talentovanim umetnicima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime