Igi Pop u Noći veštica uživo na radiju BBC 6 Music… Pogledajte kompletan fantastični nastup rok legende

0
29
Igi Pop/Photo: YouTube printscreen
Igi Pop/Photo: YouTube printscreen

Igi Pop je sinoć od 19.00-21.00 gostovao sa svojim izvanrednim novim Free Bandom u programu radija BBC 6 Music, predstavivši pesme sa novog albuma Free i svoje klasične numere u izmenjenom aranžmanu, uz intervju između pesama u kojem je tumačio muziku i poeziju koja je uticala na njega tokom stvaranja (Tito Puente, Majls Dejvis, Lu Rid…).

Možda nekome ko se zove Igi Pop nije potreban povod za gostovanje u bilo kojoj radio emisiji na svetu, ali novi album “Free”, objavljen 9. septembra, bio je razlog za snimanje ove emisije.

Igi je nastupio u pratnji benda koji je snimio njegov novi album. Treba izdvojiti dva imena, dva autora ogromne većine muzike i poezije na ovom albumu: gitaristkinja Sara Lipstejt koja koristi pseudonim Noveller, autorka tri pesme na albumu “Free”, poznata po saradnji sa Glenom Brankom, Jesus Lizzard, Xiu Xiu i drugim zanimljivim izvođačima, kao i trubač Leron Tomas, poznat po saradnji sa Bilalom i Erikom Badu, koji je glavni autor muzike i tekstova na ovom albumu.

Osim njih, album “Free” i živi nastup na BBC odsvirali su još i Greg La Fuka (gitara), Tibo Brandadis (bubnjevi), Cedi Rubi (bas gitara) i Florio Valese (klavijature).

Igi Pop, setlista/Photo: YouTube printscreen
Igi Pop, setlista/Photo: YouTube printscreen

Set lista ovog nastupa:

1. Loves Missing
2. Sonali
3. James Bond
4. Dirty Sanchez
5. Glow In The Dark
6. Sister Midnight
7. Endless Sea
8. People, Places, Parties

HL/Izvor: espreso.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime