Home»Muzika»Ako ste uživali uz “Buena Vista Social Club” uživaćete i uz Afro Cuban All Stars sutra u Sava Centru

Ako ste uživali uz “Buena Vista Social Club” uživaćete i uz Afro Cuban All Stars sutra u Sava Centru

4
Shares
Pinterest Google+
Afro Cuban All Stars/ Photo: Luiz C. Ribeiro (promo, Long Play)
Afro Cuban All Stars/ Photo: Luiz C. Ribeiro (promo, Long Play)

Svetski poznati izvođači kubanske muzike Afro Cuban All Stars, mnogoljudni orkestar kog predvodi Huan de Markos Gonzalez, održaće koncert 2. novembra u Sava Centru.

– Srećan sam što ćemo nastupiti u vašoj zemlji bogate istorije. Nadam se da ćete 2. novembra uživati u muzici koju ćemo izvoditi i da ćete nakon koncerta biti srećniji nego ranije. Najvažnija stvar u životu je biti srećan! Nije važno koliko imaš dinara u džepu, važno je raditi ono što voliš, čak iako nisi dovoljno plaćen za to. Jedan je život. Moramo biti aktivni i srećni, bez briga – poručuje Huan de Markos Gonzalez.

Bogato muzičko nasleđe Kube Afro Cuban All Stars uspešno predstavljaju svakim svojim novim koncertom ili izdanjem, još od prvog albuma “A Toda Cuba Le Gusta” koji je snimljen kao deo iste studijske sesije sa starim kubanskim muzičarima i objavljen 1997. godine zajedno sa čuvenim “Buena Vista Social Club” i “Introducing …Ruben Gonzalez”.

Posle uspeha “A Toda Cuba le Gusta”, de Markos je odlučio da nastavi projekat Afro-Cuban All Stars, kao vođa orkestra i na zapaženim sledećim albumima “Distinto, Diferente” (1999) i “Step Forward” (2005), kao i na živim “Absolutely Live” (2009) i “Absolutely Live II” (2017).

Huan de Markos/ Photo: Bumpy Johnson (promo, Long Play)
Huan de Markos/ Photo: Bumpy Johnson (promo, Long Play)

Kao što je želeo u početku da svetu pokaže talente starih majstora, de Marcos je danas zainteresovan da promoviše briljantne mlade muzičare Kube.

Zato Afro-Cuban All Stars čini višegeneracijska postava, koja podjednako uspešno koristi uticaje iz klasičnih žanrova kakvi su son i danzon, kao i savremene plesne ritmove kakav je timba.

– Sa Afro Cuban All Stars nastojimo da predstavimo bogatstvo kubanske muzike. Naši koncerti su putovanje kroz kubansku muziku, njenu istoriju i sve njene žanrove. Za mene, svi žanrovi su validni, ne pravim razliku među njima. Sve je to jedna, kubanska muzika- objašnjava de Markos.

Ulaznice za koncert Afro Cuban All Stars orkestra možete da nabavine na svim prodajnim mestima Ticket Visiona i na blagajni Sava Centra po cenama od 1800, 2000, 2300 i 2700 dinara.

Previous post

Hardcore subota uz bendove Trash Union, Forgotten Scream, Brat i Despotic Bullet 23. novembra u Mitraljezu

Next post

Igi Pop u Noći veštica uživo na radiju BBC 6 Music... Pogledajte kompletan fantastični nastup rok legende

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *