Home»Kult»Kao da je bilo pre 25 godina… Memorijalni koncert u znak sećanja na Milana Mladenovića 5. novembra u SubBeernom centru

Kao da je bilo pre 25 godina… Memorijalni koncert u znak sećanja na Milana Mladenovića 5. novembra u SubBeernom centru

5
Shares
Pinterest Google+
Milan Mladenović #decaizvode
Milan Mladenović #decaizvode

Godišnjicu smrti Milana Mladenovića Deca iz vode će ove godine obeležiti velikim memorijalnim koncertom “Kao da je bilo pre 25 godina” 5. novembra od 20h u SubBeernom centru. Pored njih, sećanje na Milana probudiće Tanja Jovićević, Mikica Stefanović i bend Lagana sreda.

Tog 5.novembra 1994. godine u Beogradu prestalo je da kuca srce Milana Mladenovića, muzičara, pevača, pesnika i umetnika koji je svojim pesmama u nekoliko grupa i projekata ostavio neizbrisiv trag u muzici ex-YU prostora.

– I 25 godina kasnije u Beogradu živi sećanje na njega i tim povodom okupljamo se da još jednom odamo poštovanje njegovom liku i delu -kažu Deca iz vode i pozivaju publiku da se uz Milanovu muziku i sa sjajnim gostima svi prisetimo jednog od najznačajnijih autora na ovim prostorima:

– Ove godine program nosi naziv “Kao da je bilo pre 25 godina” jer za sve nas koji i dalje aktivno to slušamo, sviramo, pevamo je to “kao” da se desilo. Jer on živi kroz sve one koji i dalje deluju i stvaraju inspirisani njegovim likom i delom.

Ovo će biti sedmi tradicionalni beogradski novembarski koncert koji Deca iz vode priređuju u Beogradu. Na koncertu u SubBeernom centru kao specijalni gost nastupiće Tanja Jovićević, nekadašnji frontmen grupe Oktobar 1864 i prateći vokal u EKV-u na poslednja tri studijska albuma i nekoliko turneja.

U programu će učestvovati i Milan Mikica Stefanović, Milanov drug iz tinejdžerskih dana. Njih dvojica su se 70-ih godina kao dva dečaka sa akustičnim gitarama upoznali, družili i svirali a kasnije osnovali prvi bend pod nazivom Limunovo drvo. Mikica će zajedno sa Dejanom Hasečićem (Čovek Vuk, ex Block Out) na gitari odsvirati nekoliko pesama, a po sopstvenoj želji kao bonus odsviraće i pesmu “Geto” Katarine II i jednu sa poslednjeg Milanog albuma “Angels Breath”.

Period početka 80-ih kad je Milan sa Kojom i VD-om imao bend pod nazivom Šarlo Akrobata smatra se prekretnicom u zvuku i aranžmanima u rok muzici na ex-YU prostorima. Učešće na kompilaciji “Paket Aranžman” a zatim jedan album “Bistriji ili tuplji čovek biva kad” koji je po kritičarima i dalje jedan od nakvalitetnijih rok albuma ikada, ostavili su jak utisak i obeležili period pod nazivom novi talas/val. Pesme “Niko kao ja”, “Ona se budi” itd odsviraće 5. novembra Lagana Sreda, pobednik ovogodišnjeg Bunt Rock Mastersa, prestižnog takmičenja novih bendova.

Nosioci programa su muzičari koji aktivno deluju u okviru udruženja Deca iz vode kao istoimeni bend i koji će napraviti presek svih studijskih i live albuma koje je Milan uradio sa grupama Katarina II i EKV od 1984-1993. godine.

Previous post

A MI I DALJE ČAMIMO ČEKAJUĆI... Džoni Mar danas slavi 56. rođendan i još ne zna kad će za Beograd

Next post

Shay Hazan Quintet 1. novembra u SKC Kragujevac

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *