Home»Muzika»Homeland»UMESTO POZIVNICE… Kolja objavio spot za “Užički heroin” pred koncerte u Beogradu i Nišu

UMESTO POZIVNICE… Kolja objavio spot za “Užički heroin” pred koncerte u Beogradu i Nišu

4
Shares
Pinterest Google+
Nikola Pejaković Kolja, Kombank dvorana/Photo: AleX
Nikola Pejaković Kolja, Kombank dvorana/Photo: AleX

Muzičar Nikola Pejaković Kolja objavio je spot sa živim izvođenjem kultne pesme “Užički heroin”, pred koncerte 29. novembra (22h) u klubu Feedback u Nišu, i potom 2. i 3. decembra (21h) u dvorani Amerikana Doma omladine Beograda.

– Uvek se neka pesma izdvoji. Ovaj fank s prvog albuma bio je i ostao naša koncertna uzdanica, da tako kažem… A zašto je to tako, ne znam… Pesma ima svoj karakter, kao i čovek. I svoju sudbinu – kaže Kolja.

“Užički heroin”, koji je objavljen na albumu Kolje i Smaka Belog dugmeta “Mama, nemoj plakati” (2001), sada je zabeležen u nadahnutoj i rasviranoj, skoro devetominutnoj živoj verziji Kolje i benda, s kraja prošle godine i koncerta u rasprodatoj Kombank dvorani u Beogradu. Pored Kolje (vokal i gitara), svirali su gitarista Vojislav Aralica, klavijaturista Ivan Aleksijević, kontrabasista Milan Pavković i bubnjar Duca Ivanišević.

Pred publiku u Nišu i Beogradu Kolja se vraća u pravom trenutku – godinu dana od izlaska odlično prihvaćenog albuma “4 Prsta”, sa koga su se izdvojile “Može malo sutra”, “Ala je lep ovaj svet” i “Svaku noć je isti mrak”, i deset godina od “Kolje” (2009), na kome su “I eto udade se ti za konja”, “Da li venem ili zrim” i “Maršala Birjuzova 8”.

Poznat kao scenarista, reditelj i glumac, Pejaković je status kultnog autora srpskog bluza dodatno učvrstio i trećim, iskupljujuće-ljubavnim albumom “Grobovlasnici” (2013), a o svojim nastupima kaže:

– Imam divnu i odanu publiku, koja voli to o čemu pevamo, a moje je samo da sviram i da se dam čitav, bez ostatka.

HL

Previous post

Pitali ste se kako bi stare stvari Pink Floyda zvučale 2019? Evo ovako...

Next post

SADA JE STVARNO #ROKENROLSVUDA... HEADLINER DOBIO ANDROID APLIKACIJU, Instalirajte je na Google Play Store-u i najsvežije vesti iz rokenrola i urbane kulture će biti na samo jedan klik od vas

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *