Home»Muzika»“Time Can’t Stand Still”… Bend Futurephobia predstavio novi singl

“Time Can’t Stand Still”… Bend Futurephobia predstavio novi singl

4
Shares
Pinterest Google+
Futurephobia/Photo: Samir Bećirević
Futurephobia/Photo: Samir Bećirević

Bend Futurephobia iz Prijedora predstavio je pre nekoliko dana novi singl pod nazivom “Time Can’t Stand Still”.

Ovo je drugi najavni singl (prvi, “Forgotten”, objavljen je prošle godine) predstojećeg EP izdanja čije je snimanje bend priveo kraju još u martu, a pojavljivanje na tržištu planirano je za početak 2020.

Za produkciju novog singla, kao i celog EP-a, bio je zadužen Dragan Draba Gnjatović, a Artwork je radio Emir Vejzović (Heavy Rain Design).

Tematika pesme je čovekova opsednutost vremenom – šta se desilo u prošlosti, a šta će se desiti u budućnosti. Ili ćemo odlučiti da živimo u blagostanju i da iskoristimo svoje vreme na najbolji mogući način ili ćemo da živimo u večnoj patnji i mukama – odluka je na nama jer vreme neće da stane.

Bend Futurephobia nastao je sredinom 2014. godine u Prijedoru i od početka radi i svira autorski materijal koji je inspirisan starom školom thrash i death metala.

Posle niza promena u postavi, formira se stalna ekipa benda koju čine: Irvin Nadarević (vokal), Dino Bećirević (ritam gitara), Damir Mandić (lead gitara), Nikola Resanović (bass gitara) i Aleksandar Josipović (bubnjevi). Bend funkcioniše na tri lokacije: Sanski Most, Prijedor i Banja Luka.

Pored klupskih svirki širom Bosne i Hercegovine nastupali su i na festivalima: A Chance for Metal (Nemačka), Majales Hardcore (Česka Republika), Bl Rising (Bosna i Hercegovina), Mostar Rock School Booking Fest 2018 (na kome su osvojili prvo mesto)…

Previous post

Spajaju nespojivo, zvuče prepoznatljivo, a uvek su drugačiji... Coucou Abel 31. oktobra u Knapu

Next post

GOBAC ZA HEADLINER: Da je Psihomodo američki bend, bili bismo 100 puta bogatiji i odavno mrtvi

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *