Home»Kult»KAD BOUVI SRETNE ZIGIJA STARDASTA… Uskoro strip o legendarnom muzičaru

KAD BOUVI SRETNE ZIGIJA STARDASTA… Uskoro strip o legendarnom muzičaru

5
Shares
Pinterest Google+
Dejvid Bouvi/ Photo: Facebook @Mariah Carey
Dejvid Bouvi/ Photo: Facebook @Mariah Carey

Insight Comics objaviće strip koji prati put Dejvida Bouvija iz anonimnosti ka svetskoj slavi.

Crtač i scenarista Majkl Olred (Sandman) udružio je snage sa scenaristom Stivom Hortonom (Amala’s Blade) i koloristom Laurom Olred (Madman) kako bi prikazali Bouvijev život ilustracijama jednako živopisnim i fantastičnim kao što je i sam bio.

“Bowie: Stardust, Rayguns & Moorage Daydreams” sa podnaslovom “Chronicles Life and Death of Ziggy Stardust”, priča je koja prati transformaciju Dejvida Džounsa u Dejvida Bouvija i njegovo stupanje na Londonsku rok scenu šezdesetih koja je tada bila u ekspanziji, piše Rolling Stone.

 

Delom biografija, a delom fikcija, grafička novela prikazuje i legendarne studijske sesije kao i zamišljene razgovore u svemiru između Bouvija i Zigija Stardasta, njegovog legendarnog alter-ega poslatog sa Marsa.

Strip prati Zigijevo poreklo, razvoj i njegov neizbežan kraj, a završava se pre početka sledeće Bouvijeve inkarnacije – Thin White Duke.

– Inkarnacije Davida Bouvija su, same po sebi bile naučna fantastika – piše u predgovoru čuveni Nil Gejmen.

 

– Ono što mi je nedostajalo kada sam bio mladi Bouvijev fan bio je upravo strip posvećen njemu. U nedostatku sam ih i sam, naravno loše, crtao.

HL/Izvor: Helly Cherry

Previous post

Beogradski bend The Rock predstavio album prvenac

Next post

ZAVRŠEN BEOGRADSKI DŽEZ FESTIVAL: Virtuoznost, humor, ultimativna sloboda izražavanja, poezija i meditacija... Jednom rečju - džez

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *