Home»Film»E BAŠ DA VIDIMO… Može li “Dr Sleep” da bude dostojan nastavak kultnog horora “Isijavanje”?

E BAŠ DA VIDIMO… Može li “Dr Sleep” da bude dostojan nastavak kultnog horora “Isijavanje”?

4
Shares
Pinterest Google+
Dr Sleep/Photo: Promo
Dr Sleep/Photo: Promo

Da se napravi nastavak horor knjige “Isijavanje” (The Shining), sad već legendarnog ostvarenja Stivena Kinga, može se reći da je loša ideja. Međutim, romanom “Dr Sleep” iz 2013. godine, King je uspeo da ovu tvrdnju demantuje.

Radnja “Dr Sleep” se odvija oko odraslog Denija Torensa, u “Isijavanju” dečaka sa sposobnošću da vidi mračnu istoriju sablasnog Overlook hotela, koji bije istu bitku protiv zavisnosti kao što je ranije i njegov otac. Deni nailazi na devojku koja “isijava”, odnosno poseduje moć koja je možda i jača od njegove.

Ali, to je knjiga, i to je King… Ali može li da se nadmaši masterpiece Stenlija Kjubrika i grandiozne uloge Šeli Duval i Džeka Nikolsona i tada malog Denija Lojda.

Dr Sleep/Photo: Promo
Dr Sleep/Photo: Promo

U svakom slučaju, sada je snimljen i istoimeni film, režisera Majka Flanagana koji je režirao popularnu TV seriju “The Haunting of Hill House”, sa Juanom Mekgregorom u glavnoj ulozi. Ostvarenje će se u bioskopima u Srbiji naći od 7. novembra ove godine. Prema rečima kritičara i novinara koji su imali mogućnost da film pogledaju pre premijere, reakcije su pozitivne. Međutim, publika tek treba da kaže svoju reč.

Pogledajte trejler za “Dr Sleep”:

Previous post

Objavljen program 3. Metropolis Blues Festa... Dobar bluz u centru grada od 1. do 30. novembra

Next post

Beogradski bend The Rock predstavio album prvenac

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *