Home»Muzika»Letu Štuke 8. novembra u zemunskom klubu Fest

Letu Štuke 8. novembra u zemunskom klubu Fest

4
Shares
Pinterest Google+
Letu Štuke/ Photo: Promo (Fest)
Letu Štuke/ Photo: Promo (Fest)

Sarajevski bend Letu Štuke nastupiće 8. novembra prvi put u zemunskom klubu Fest.

Grupa predvođena frontmenom i autorom Dinom Šaranom već s prvim studijskim albumom “Letu štuke” (2005), izazvala je veliko interesovanje u regionu, kako među publikom tako i kritikom koja ga je svrstala među vodeće alter-pop naslove.

Naredna dva studijska albuma “Proteini i ugljikohidrati” (2008) i “Brojevi računa” (2011) donela su numere “Tesla”, “Paranoja”, “Psycho”, “Sami”, “U ovom svjetu”, “Bella dona”… koje su im uz prethodne “Minimalizam”, “Mjesto za dvoje”, “Sunce” i “Šutiš” obezbedile vodeće mesto na regionalnoj sceni.

Dino Šaran, Letu štuke/ Photo: Aleksandar Milovanović
Dino Šaran, Letu štuke/ Photo: Aleksandar Milovanović

Šaranova lirika, vrlo intimna, jezgrovita, istinita, uvek aktuelna i bolna kada secira društvena stanja i događaje, jedan je od glavnih razloga što je ovaj bend u samom vrhu muzičke scene, sa čvrstim uporištem u svim delovima regiona.

Posle sedam godina diskografske pauze, krajem 2018. objavili su četvrti studijski album “Topla voda” s kojim se publika upoznala kroz singlove “Bože zdravlja”, “Supermarket”, “Bočice” i “Zemlja gori” rađenom sa ekipom iz benda Dubioza kolektiv.

Prema prvim reakcijama publike i kritike Štuke su oduševile kako novim pesmama tako i energičnim nastupima što se moglo videti prilikom regionalne koncertne promocije albuma u Zagrebu, Ljubljani, Beogradu i Sarajevu. 

I tako, posle skoro godinu dana od poslednjeg susreta sa beogradskom publikom, Letu Štuke nastupiće u zemunskom klubu Fest.

Početak koncerta je u 22:00 časa, a ulaznice po ceni od 1200 dinara (pretprodaja) možete da nabavite u Felix Shopu (TC Sremska). Na dan koncerta ulaznice će se prodavati po ceni od 1500 dinara.

Previous post

HL INTERVJU - IRISH STEW OF SINDIDUN: Ne živi se od muzike, nego za muziku... Ulaznica za naš koncert košta kao dva piva u gradu ali radi jače i drži mnogo duže

Next post

Quasarborn predstavio spot za "Sun"... Obrada Eyesburna najavljuje kompilaciju "Only We Can Solve This Problem"

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *