I Dol predgrupa japanskim bogovima psihodelije… a objavljena je i satnica koncerta Acid Mothers Temple u klubu Drugstore

0
66
Dol/ Photo: Promo (Rock svirke)
Dol/ Photo: Promo (Rock svirke)

Japanski sastav Acid Mothers Temple nastupaće u ponedeljak 28. oktobra od u beogradskom klubu Drugstore, a lokalnu podršku pored već najavljenog benda The Cyclist Conspiracy pružiće i sastav Dol.

Dol je beogradska grupa koja inspiraciju crpi iz putopisne književnosti i filmografije, naučne fantastike, beat poezije i ranih blues i folk pesama.

Od prvog istoimenog albuma objavljenog 2016. godine, koji je bend predstavio u prilicno raznovrsnom izdanju od punk jazza, pop psihodelije, dronea i studijskih improvizacija, do drugog izdanja pod nazivom “II”, Dol je prošao kroz personalne i zvučne promene.

U oktobru ove godine, Dol je objavio dve nove pesme: “Confusing The Smoke” i “Road Ghosts”.

Bend Dol čine: Vukašin Đelić (gitara, sint, vokal), Miloš Pajagić (bas), Dragan Jovanović (bubnjevi) i Dušan Žica (gitara, elektronika). 

Acid Mothers Temple/ Photo: Promo
Acid Mothers Temple/ Photo: Promo

Acid Mothers Temple još od 90-ih, kao samoprozvana hippy grupa, putuje svetom predstavljajući svoj spoj psihodelije, bučnih gitara i moćnog ritma.

Okupljeni oko frontmena benda, gitariste Kavabata Makotoa, rad su počeli pod uticajem progresivnog roka, da bi nastavili sa džez primesama u svojoj muzici, dodajući psihodelične elemente i improvizaciju.

U dosadašnjoj karijeri nastupali su pod brojnim imenima poput Acid Mothers Temple and the Melting Paraiso U.F.O., Acid Mothers Temple and the Cosmic Inferno i Acid Mothers Temple SWR.

Dan nakon beogradske svirke, 29. oktobra, Acid Mothers Temple će nastupati i u Novom Sadu, u Omladinskom centru CK13.

Satnica beogradskog koncerta:
– 20:15 – The Cyclist Conspiracy
– 21:00 – Dol
– 22:00 – Acid Mothers Temple

Ulaznice za koncert mogu se kupiti po pretprodajnoj ceni od 1000 dinara na prodajnim mestima Ticket Visiona, GigsTixa, DD Ticketsa, u LOW – Alternative Baru i u Felix Shopu (TC Sremska).

Rezervacija ulaznica moguća putem mejla: office@rocksvirke.com (ime i prezime, kontakt telefon).

Na dan koncerta cena ulaznica će da iznosi 1200 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite vaš komntar!
Unesi svoje ime