Home»Film»DŽOKEROVO LUDILO ZARAZILO SVET… U Grčkoj policija sprovodila racije u bioskopima i izbacivala maloletnike s projekcija, reagovala i ministarka

DŽOKEROVO LUDILO ZARAZILO SVET… U Grčkoj policija sprovodila racije u bioskopima i izbacivala maloletnike s projekcija, reagovala i ministarka

4
Shares
Pinterest Google+
Joker/Photo: Promo
Joker/Photo: Promo

Policija je u nedelju izvršila raciju u bioskopu u centru Atine, jer su maloletnici gledali film “Joker”. Cilj policijske akcije bio je uklanjanje maloletnika iz bioskopa, ali i njihovih roditelja u slučaju da su bili sa njima.

Prema izjavama očevidaca, najmanje deset policajaca u uniformi pretreslo je bioskop AELLO na aveniji Patision u atinskom okrugu Kypseli.

Očevici su rekli da je došlo do napete situacije kada su policajci izvodili maloletnike, od kojih su neki bili mlađi od 15 godina. Racija je navodno usledila posle telefonskog poziva nekih zaposlenih u grčkom Ministarstvu kulture koji su bili prisutni u bioskopu.

Vest o neviđenoj akciji prvo se proširila društvenim mrežama gde je objavljeno da je u bioskop bilo upućeno 20 naoružanih policajaca. Neverovatni incident kasnije je potvrdila grčka policija.

Lokalna policijska stanica potvrdila je da neko zatražio raciju. Međutim, policija je pokušala da to ublaži, govoreći da su samo dva policajca otišla u AELLO.  Rečeno je da su poslali automobil s dva policajca i da pritvora nakon toga nije bilo.

 

Prema istim izvorima, dan ranije, u subotu je u bioskopu u tržnom centru Maroussi također došlo do policijske racije, a odgovorno lice je uhapšeno zbog prisustva maloletnika. U oba slučaja “dve različite žene su zvale policiju”, rekao je visoki funkcioner državnoj novinskoj agenciji AMNA. Žene, koje su to učinile, čekale su policajce, odvele ih do bioskopske dvorane i ukazale na maloletnike. Potom su policajci obavestili roditelje maloletnika da dođu po njih.

U ponedeljak ujutru, ministarka kulture Lina Metoni osudila je prijave i potvrdila da iza njih stoje dve žene zaposlene u Ministarstvu, u Odelenju za ispitivanje neprimerenosti filmova (?!).

 

– Njihova uloga je isključivo savetodavna i njihovo nadzorno pravo ograničeno je na proveru kršenja zakona u bioskopima – kazala je Medoni i dodala: – Ovo što se dogodilo je stvarno nestvarno.

Inače, sprovođenje racije se temeljilo na Zakonu iz 1937. godine koji “strogo zabranjuje prisustvo maloletnika u biopskopima koji prikazuju filmove koji nisu za maloletnike”.

Odgovorni tužioci tek treba da odlučiti hoće li da podnesu tužbu i kakve će uopštee biti optužbe. Prema izveštajima, u bioskopima je bilo ukupno 19 dece, od kojih četvoro zajedno sa roditeljima.

HL/Izvor: Agencije

Previous post

RUM S DAŠKOM ZLA... Judas Priest se pridružili rok alko kartelu, njihova žestina ima 37,5%

Next post

Skoro savršeni detektiv... Veliki povratak Nika Rajdera

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *