Home»Muzika»Domaća podrška japanskim bogovima psihodelije… The Cyclist Conspiracy predgrupa bendu Acid Mothers Temple u klubu Drugstore

Domaća podrška japanskim bogovima psihodelije… The Cyclist Conspiracy predgrupa bendu Acid Mothers Temple u klubu Drugstore

4
Shares
Pinterest Google+
Acid Mothers Temple/ Photo: Promo
Acid Mothers Temple/ Photo: Promo

Acid Mothers Temple, japanski bogovi psihodelije, vraćaju se u Beograd, a njihov nastup zakazan je za 28. oktobar u klubu Drugstore u organizaciji koncertne agencije Rock Svirke. lokalnu podršku pružiće grupa The Cyclist Conspiracy.

The Cyclist Conspiracy/ Photo: Facebook @TheCyclistConspiracy
The Cyclist Conspiracy/ Photo: Facebook @TheCyclistConspiracy

Beogradski (anti) world orkestar The Cyclist Conspiracy je muzička ispostava Male braće posvećena Misterijama poslednjeg doba.

Svojevremeno začet kao neformalni projekat u okviru, sada već nepostojećeg, Društva za razvoj alhemijskih studija “Vasko Popa”, danas je trupa sastavljena od desetak muških i ženskih duša.

Iako u sebi spaja muzičke uticaje iz najrazličitijih delova sveta, orkestar se trudi da izbegne površni, novodobni eklekticizam i da svu svoju kreativnu energiju usmerava ka sintezi pretpostavljenih elemenata.

Bilo da su u pitanju Vizantijsko carstvo ili tajni nomadski putevi pustinje, čađava krčma prepuna mangasa i raskalašnih žena ili stepa sa nebom samo za šamana, psihodelični ili turcke rock, Bliski ili Daleki istok, putovanja na koja biciklisti odlaze nikako ne predstavljaju potragu za srcem ovog sveta. Ponekad, ona se ukazuju kao simbolična potraga za Konstantinopoljem, srcem cikličnog carstva Vizantije, ali ona su uvek potraga za srcem jedine prave svetlosti – Agape.

The Cyclist Conspiracy do sada je objavio izdanja: “A Night at Café Constantinople” (Balaknosapiens Recordingz, 2016), nastao u saradnji sa Kirja Katerinom, čuvenom solunskom prvakinjom rebetika i narodne pesme, “Mashallah Plan: Virility” (Trashmouth Records, 2016) i prvo, psihodelično poglavlje pustinjske sage o potrazi za istinskom duhovnošću “El Beso De la Muerte” (Inverted Spectrum Records, 2019), sinematični ep inspirisan Apokalipsom .

Održali su brojne nastupe po zemlji i regionu, a trenutno rade na novom izdanju čiji je radni naziv “Back to the Hermetics and Martial Arts”.

Acid Mothers Temple & The Melting Paraiso U.F.O./Photo: facebook
Acid Mothers Temple & The Melting Paraiso U.F.O./Photo: facebook

Acid Mothers Temple još od 90-ih, kao samoprozvana hippy grupa, putuje svetom predstavljajući svoj spoj psihodelije, bučnih gitara i moćnog ritma.

Okupljeni oko masterminda benda, gitariste Kavabata Makoto rad su počeli pod uticajem progresivnog roka, da bi nastavili sa džez primesama u svojoj muzici, dodajući psihodelične elemente i improvizaciju.

U dosadašnjoj karijeri nastupali su pod brojnim imenima poput Acid Mothers Temple and the Melting Paraiso U.F.O., Acid Mothers Temple and the Cosmic Inferno i Acid Mothers Temple SWR.

Dan posle beogradske svirke, bend će nastupati i u Novom Sadu, u Omladinskom centru CK13.

Svirka u klubu Drugstore počinje u 21:00 čas, a ulaznice se mogu kupiti po pretprodajnoj ceni od 1000 dinara na prodajnim mestima Ticket Visiona, GigsTixa, DD Ticketsa, LOW – Alternative Bar i Felix Shopa.

Rezervacija ulaznica moguća putem mejla: [email protected] (ime i prezime, kontakt telefon).

Na dan koncerta cena ulaznica će iznositi 1200 dinara.

Previous post

Instrumentalno post-rock veče 26. oktobra u CK13... Lednik predstavlja debi album "Celestial Monuments"

Next post

Danas počinje 12. Festival savremenog plesa i performansa - KONDENZ

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *