Home»Pulse»Puls grada»Danas počinje 12. Festival savremenog plesa i performansa – KONDENZ

Danas počinje 12. Festival savremenog plesa i performansa – KONDENZ

4
Shares
Pinterest Google+

Predstavom “Efemerne konfesije – songovi o dekadenciji, krizi očinstva i alkoholu” svečano će biti otvoreno 12. izdanje Festivala savremenog plesa i performansa Kondenz danas od 20:00 časova u KC Grad.

U organizaciji Stanice Servisa za savremeni ples, festival će se održati od 23. oktobra do 4. novembra na više lokacija u Beogradu. Tokom festivala biće izvedeno jedanaest performansa, a ulaz na sve programe je besplatan.

Druge festivalske večeri u četvrtak, 24. oktobra od 20:00 časova u Bitef teatru, Rita Gobi iz Mađarske izvešće performans “Volitant” koji predstavlja stanje između “već-ne-tu” i “još-ne-tu” uvodeći nas u svet metamorfoze.

Izvođenje performansa “Doći će partizani opet” Dušana Murića zakazano je za 25. oktobar od 20:00 časova u Magacinu gde će na istom mestu 26. oktobra od 17:00 časova biti predstavljeno “Delo u hodu” Teodora Tajhmana, Dunje Crnjanski i Frosine Dimovske.

Imerzivni “Poiesis sopstva” Snježane Premuš biće izveden u dva termina u Magacinu: 27. oktobra od 16:00 časova i 28. oktobra od 20:00 časova.

Zbog ograničenog mesta, za gledanje ove predstave potrebna je prijava na mejl: [email protected]

U nedelju, 27. oktobra od 20:00 časova u Bitef teatru na programu je njujorška plesna predstava “Jugoslavija”, Mariane Valensije, koja istražuje teme transmisije, prevoda, relacija, blizine i mešanja iz različitih uglova posmatranih anegdotskih, istorijskih i opservacijskih tekstova.

Javno slušanje audio performansa “Radovi na sceni” u izvođenju glumca Milutina Dapčevića nastalog u okviru nacionalne postavke Srbije na Praškom kvadrijenalu scenskog dizajna i scenskog prostora 2019. godine održaće se 29. oktobra od 18:00 časova u Ostavinskoj galeriji.

Aleksandar Georgiev i Dario Barreto Damas, umetnici iz Makedonije i Španije, nastupiće sa predstavom “Mesečina” 30. oktobra u 20:00 časova u Centru za kulturnu dekontaminaciju.

Ovaj performans predstavlja koreografski projekat fokusiran na pesničke strukture, inscenirano istraživanje raseljenih značenja i skrivenu stvarnost.

Zrinka Užbinec izvešće predstavu “Exploded Goo” 1. novembra u 20:00 časova u Magacinu. Reč je o koreografiji koja pokušava da sklopi čudovište u realnom vremenu.

Inspirisana je isečcima iz plesnih slika i napravljena od eksplodiranih delova plesa, pokreta, gestova, slika i značenja.

Izvan radnog vremena/ Photo: Kondenz promo
Izvan radnog vremena/ Photo: Kondenz promo

Bogat program ovogodišnjeg Kondenza upotpuniće predstava “Izvan radnog vremena” Dejana Srhoja uz učešće 10 plesača iz Ljubljane i grupe domaćih učesnika, koja je u trodnevnoj radnoj sesiji u Beogradu kreirana specijalno za Kondenz festival, a koju će publika moći da pogleda 2. novembra u 17:00 časova u Ostavinskoj galeriji.

Rad se bavi zajedničkim traženjem radosti u plesnom radu i uz pomoć koreografskih alatki. Svi sa prethodnim plesnim znanjem su pozvani da učestvuju.

“Neću dugo ostati ovde” Ide Daniel biće izvedena 2. novembra u Centru za kulturnu dekontaminaciju od 20:00 časova.

U pitanju je predstava u kojoj se autorka bavi odnosom tela sa ženama koje ga “naseljavaju”, te preispituje kakvo je to telo u kome one uživaju.

Ovogodišnji program Kondenz festivala u fokus interesovanja stavlja nekoliko ključnih tema, obrađenih kroz performanse, prezentacije, predavanja i razgovore.

Ove godine posebna pažnja posvećena je predstavljanju njujorške savremene plesne scene, pitanju radnih odnosa i ženskog rada, kao i onima koja se bave rodnim identitetima.

Photo: Promo
Photo: Promo
Previous post

Domaća podrška japanskim bogovima psihodelije... The Cyclist Conspiracy predgrupa bendu Acid Mothers Temple u klubu Drugstore

Next post

AKUSTIČNI SUPERHEROJI... Unplugged koncert Mikija i Save (ČBS) 24. oktobra u Kragujevcu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *