Home»Muzika»Za korak bliže… Mađarski Shakin 8. novembra u Svilajncu

Za korak bliže… Mađarski Shakin 8. novembra u Svilajncu

8
Shares
Pinterest Google+
Shakin/ Photo: Promo
Shakin/ Photo: Promo

Posle fantastičnih koncerata koje su priredili Plush Fish (Rusija) i Straytones (Ukrajina) iz Budimpešte u okviru projekta “Za korak bliže” u Svilajnac dolazi još jedna live atrakcija – mađarski bend Shakin.

Koncert ovog garažnog/bluz trija održaće se 8. novembra, mesto dešavanja je Kafe Klub KS (Trg Mare Resavkinje), a kao predgrupa nastupiće lokalni one man band Sefrango.

Ovo je 20. koncert koji udruženje Rođen negde Dole organizije u poslednje četiri godine pod pokroviteljstvom Opštine Svilajnac. Na ovim koncertima do sada su nastupali muzičari iz 17 država sa četiri kontinenta.

Shakin/ Photo: Promo
Shakin/ Photo: Promo

Shakin je alternativni garažni rok trio koji predvodi sjajna pevačica i trubačica Veronika Vilango. Pored nje u bendu su i Daniel Balogh (gitara, vokal) i Zsolt Ferenczi (bubnjevi).

Živopisne, zarazne melodije i upečatljivi živi nastupi prave savršeni balans njihovoj pop sirovosti. Do sada su objavili dva EP-a, a trenutno završavaju i prvi LP.

Vole da kažu da su najveći uticaj na njihovu muziku imali The White Stripes, The Velvet Underground i The Kills.

Sefrango One man Band/Photo: Promo
Sefrango One man Band/Photo: Promo

Sefrango One man Band, je Goran Stojanović, koji je povratnik iz Francuske. “Preko” je svirao u brojnim bendovima, među kojima je najpoznatiji blues/rock bend Touchez Pas Au Grisbi iz Pariza.

Sefrango OMB za svoju muziku kaže da je alternativni rock/blues, sve pesme su autorske, otpevane na engleskom jeziku, a njegov performans i minimalističan zvuk gitare prate semplovi na matrici.

Svirka počinje oko 21:00 čas, a ulaz je donacija (preporučeno 200 dinara).

Previous post

Direktor Sokoja postao predsednik grupacije organizacija za kolektivno ostvarivanje prava: Domaći muzički autori biće zadovoljniji nego ikad

Next post

"Jazz Face"... Promocija knjige intervjua Vojislava Pantića u Domu omladine Beograda

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *