Home»Muzika»Koncertna promocija albuma “Snaga” Ksenije Kuljače 23. oktobra u klubu Soul Society

Koncertna promocija albuma “Snaga” Ksenije Kuljače 23. oktobra u klubu Soul Society

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Beogradska kantautorka Ksenija Kuljača predstaviće prvo CD izdanje pod nazivom “Snaga” mini koncertom sa svojim bendom u sredu, 23. oktobra u klubu Soul Society. Specijalni gosti biće sastav Pleme.

Ksenija Kuljača/ Photo: Promo
Ksenija Kuljača/ Photo: Promo

Album “Snaga” broji osam numera i predstavlja zaokružen koncept emotivnih ispovesti kroz muziku i tekstove.

U produkcijskom smislu, odsviran i sniman po “old school” principima. Naročito se insistiralo da se dobije “organski” zvuk svih instrumenata. Svaka eksplicitnija emocija, dileme i odluke su naglašene ”tvrđim” zvukom tokom čitavog albuma.

Ali, postoje pesme koje pod okriljem istog koncepta nose drugi vid atmosfere i mirniji muzički doživljaj. To je manja trilogija u okviru samog albuma, gde pripadaju numere koje su u art pop maniru.

Sve kompozicije na albumu imaju nekoliko zajedničkih imenitelja: ”organski” bubanj, izražena i karakteristična bas linija i vokalni aranžmani pratećih vokala.

Album “Snaga” je duboko ličan, ali je posvećen svima koji imaju nedoumice po pitanju sopstvenih snaga u životu.

Pored Ksenije, ekipu bend čine: Jovan Šatrić (bubnjevi), Dragan Trnavac (bas), Grigorije Avramović (gitara) i Sloba Dragović (klavijature).

Specijalni gosti na koncertu u klubu Soul Society biće sastav Pleme koji je svoju prvu numeru “Iskre” objavio u decembru prošle godine.

Za sebe kažu:
– Mi smo Pleme i želimo da sa vama delimo svoju muziku! Ko smo mi imenom i prezimenom, nije bitno. Nemamo drugih želja i ambicija, osim da stvaramo muziku koja nam prija, bez kompromisa i da ona dođe do ljudi koji će u njoj uživati. Dobro došli u Pleme!

 

Previous post

Malo pozorište slavi veliki jubilej... 70 godina Malog pozorišta "Duško Radović"

Next post

35. Bogradski Džez festival - Frančesko Diodati: Nisu mi potrebna priznanja kako bih bio siguran u ono što radim

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *