Home»Knjige»“Jazz Face”… Promocija knjige intervjua Vojislava Pantića u Domu omladine Beograda

“Jazz Face”… Promocija knjige intervjua Vojislava Pantića u Domu omladine Beograda

4
Shares
Pinterest Google+

Promocija knjige “Jazz Face” Vojislava Pantića održaće se u Holu Doma omladine Beograda u sredu, 23. oktobra u 12:00 časova.

Uz autora, na promociji će govoriti Vesna Roganović, Vojislav Bubiša Simić, Milan Vlajčić i Anri Teksije. Moderator će biti urednik knjige Petar Janjatović.

Knjiga intervjua “Jazz face” Vojislava Pantića predstavlja jedinstveno izdanje u našoj publicističkoj periodici.

Pasionirano prateći brojne evropske jazz festivale, Pantić je više od trideset godina imao tu retku privilegiju da vodi razgovore sa velikanima svetske i domaće scene.

Redovan je bio na festivalima “Jazz A Vienne” (Francuska), “Umbria Jazz” (Italija), “Jazz Open Stuttgart” (Nemačka), “JazzfestSaalfelden” (Austrija), “Montreux Jazz Festival” (Švajcarska), “Heineken Jazzaldia” (Španija)…

Sa tih putovanja donosio je ekskluzivne priče koje je predstavio u domaćim medijima. Ali u njima je realizovao samo manji deo onoga što je od muzičara saznavao, pa je u knjizi “Jazz Face” publikovao te razgovore u potpunosti.

U ambiciozno zamišljenoj knjizi su razgovori sa legendama kao što su Joe Zawinul, Ahmad Jamal, Joe Lovano, Pat Metheny, Airto Moreira, Duško Gojković, Kurt Elling, Lala Kovačev, Charlie Haden, Anat Cohen, Mića Marković, Maria Schneider, Bojan Zulfikarpašić, Dianne Reevs…

Knjiga je obogaćena fotografijama domaćih i stranih autora od kojih većina nije ranije objavljena.

Photo: Promo (Dallas Records)
Photo: Promo (Dallas Records)
Previous post

Za korak bliže... Mađarski Shakin 8. novembra u Svilajncu

Next post

Neozbiljni pesimisti otkrili "Sudbinu" i najavili novi album

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *