Home»Muzika»Homeland»Irish Stew of Sindidun predstavili novi singl i najavili veliki beogradski koncert i turneju po Srbiji

Irish Stew of Sindidun predstavili novi singl i najavili veliki beogradski koncert i turneju po Srbiji

4
Shares
Pinterest Google+
Irish Stew of Sindidun. Al Rok Fest/Photo: AleX
Irish Stew of Sindidun. Al Rok Fest/Photo: AleX

Bend Irish Stew of Sindidun koji je će 2. novembra održati veliki beogradski koncert u DOB-u povodom “novih 15 godina” karijere, predstavio je publici i novi singl – pesmu “Away”.

Ovo je prva pesma koju je bend objavio posle četvrtog studijskog albuma “City of Grigs”, ovoga puta u saradnji sa novom članicom benda, violinistkinjom Anom Đokić Brusić, dobro poznatom publici kao tvorac nekih od najvećih hitova na domaćoj “irskoj” sceni.

Ana Đokić Brusić/ Photo: AleX
Ana Đokić Brusić/ Photo: AleX

– Ana je puno doprinela nekoj novoj i drugačijoj energiji i u poslednjih godinu dana radili smo na stvaranju nekoliko novih pesama. Želja nam je bila da oblikujemo i finaliziramo barem jednu pred ove koncerte i simbolično uđemo u tih novih 15 godina, i tako je nastao “Away” – kažu iz benda i dodaju:
– Nama je prijao fokusirani rad na jednoj pesmi i obzirom na aktuelni muzički trend, verovatno ćemo u narednom periodu objavljivati nekoliko singlova, a tek onda album koji će zaokružiti celu priču, kada za to bude pravo vreme.

Irish Stew of Sindidun/ Photo: AleX
Irish Stew of Sindidun/ Photo: AleX

Pesma “Away” snimana je u studiju Wave i studiju Demode. U ulozi miks inženjera bio je Igor Lončar, a aranžmane i produkciju bend je realizovao zajednički, kroz saradnju svih članova.

Muziku i tekst kao i mnogo puta da sada potpisuje frontmen grupe, Bojan Petrović, a pesma se bavi tematikom napuštanja zemlje.

– U jednom periodu sam imao i blagu autorsku krizu, dok nisam posložio neke stvari sam sa sobom i krenuo da se otvaram prema onome o čemu razmišljam u poslednje vreme – priseća se Bojan i objašnjava motive nastajanja ove pesme:
– Večita dilema između toga da li ostaviti sve i otići za nekim boljim životom, ili ostati i izboriti se za to novo sutra u svojoj zemlji. Za ovih 15 godina, ispratili smo mnogo prijatelja i fanova, slušaće i gledaće nas preko interneta, a ja se nadam da ćemo sve koji su ostali videti na ovim koncertima. I ne samo sada nego i u narednim godinama.

Cassidy's Brewery/ Photo: Aleksandar Milovanović
Cassidy’s Brewery/ Photo: Aleksandar Milovanović

Kao podrška, koncert u Domu omladine 2. novembra otvoriće dugogodišnje kolege sa scene, bend Cassidy’s Brewery, koji u poslednje vreme sve češće sviraju i publiku uvek pristojno prodrmaju tvrdim i brzim celtic punk/rock zvukom pa se očekuje prava fešta i za sve ljubitelje ove muzike.

Posle beogradskog koncerta, Irish Stew će sa svojom publikom proslaviti i koncertima u još nekoliko gradova širom Srbije: 22. novembra u Kragujevcu, 29. novembra u Smedervskoj palanci, 30. novembra u Kruševcu  i 7. decembra u Šapcu.

Ulaznice za beogradski koncert grupe Irish Stew u Domu omladine Beograda mogu se nabaviti na svim prodajnim mestima Ticket Visiona po ceni od 600 dinara. Na dan koncerta, na ulazu, cena ulaznice iznosiće 800 dinara.

 

Previous post

Spusti svetlost na put... Jesenji koncerti Kralja Čačka u Banjaluci, Zagrebu i Beogradu

Next post

Svečanom dodelom Koskara završen 13. Festival srpskog filma fantastike

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *