Home»Muzika»Rock And Roll kuća slavnih stvarno zabrljala… Motörhead nominovan, ali ne i Fil Kempbel i Miki Di

Rock And Roll kuća slavnih stvarno zabrljala… Motörhead nominovan, ali ne i Fil Kempbel i Miki Di

4
Shares
Pinterest Google+
Motörhead/ Photo: Facebook @OfficialMotorhead
Motörhead/ Photo: Facebook @OfficialMotorhead

Rock & Roll Hall of Fame objavio je nominovane za “klasu” 2020. godine, uključujući legendarnu grupu Motörhead. Međutim, jedini članovi benda imenovani za potencijalni ulazak u Kuću slavnih su članovi prve postave; Lemi Kilmister, bubnjar “Philthy Animal” Tejlor i gitarist Fast Edi Klark, koji su svi preminuli. Onih kojih nema na spisku su dugogodišnji članovi benda, gitarista Fil Kempbel i bubnjar Miki Di.

Kempbel se pridružio Motörheadu 1984. godine i ostao gitarista benda sve do Lemijeve smrti 2015., zabeleživši više od 30 godina staža u grupi. Di je takođe godinama nastupao kao bubnjar benda, svirajući u njemu od 1992. do 2015. godine.

Motorhead/Photo: Promo
Motorhead/Photo: Promo

Važni za nasleđe benda i predstavljeni na većini snimaka Motörheada, njihovo izostajanje iz nominacije zbunjuje. Di je izrazio svoje nezadovoljstvo u intervjuu za Billboard:

– To je potpuno pogrešno, rekao bih, i znam da će i Fil biti jako razočaran. Zastavu nosimo već 25 godina i zapravo smo doveli Motörhead do onoga što jeste… Originalni bend trajao je samo nekoliko godina. Započeli su s tim, ali kao što je i sam Lemi rekao, ne bi izdržali još šest meseci da rade u toj postavi. Mislim da ne bismo bili ovde gde smo danas bez 25 godina koje smo proveli na turnejama i snimajući albume.

Iako je izostavljen iz nominacije, Di je rekao da će on i Kempbel prisustvovati ceremoniji i zastupati bend ako do toga dođe. Di je takođe rekao da bi Lemi bio “jako, jako ponosan” na nominaciju za Kuću slavnih i da ako je iko zaslužio da bude primljen, to je Motörhead.

HL/Izvor: ravnododna.com

Previous post

"The Outsider"... Predstavljen prvi trejler za novu seriju prema knjizi Stivena Kinga

Next post

8 DANA TOKOM KOJIH SRBIJA VERUJE U MOĆ PISANE REČI... Počeo 64. Beogradski sajam knjiga

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *