Home»Film»6. Zombie Walk… Zombiji prošetali ulicama Beograda

6. Zombie Walk… Zombiji prošetali ulicama Beograda

4
Shares
Pinterest Google+

U sklopu Festivala srpskog filma fantastike, u subotu 19. oktobra održan je šesti po redu Belgrade Zombie Walk.

Ovaj jedinstveni događaj svake godine privlači pažnju prolaznika, a ljubiteljima  horora i fantastike omogućava da se na kratko nađu u ulogama svojih omiljenih junaka.

Zombi šetnja ima za cilj da, osim promocije festivala, skrene pažnju na značajan segment filmske umetnosti koji se bavi maskom, šminkom i specijalnim efektima.

Besplatno maskiranje i šminkanje ljubitelja počelo je u 12:00 časova u Kombank dvorani pod budnim okom direktora festivala i majstora za specijalne efekte Miroslava Lakobrije i vođe radionice šminkera Svetlane Gutić. 25 šminkera maskiralo je više od 200 učesnika koji su u 16 časova otpočeli šetnju centralnim ulicama Beograda.

Sem Firstenberg/ Photo: FSFF
Sem Firstenberg/ Photo: Danijela Radojković (FSFF)

Šetnji su se priključili i fanovi horora koji su se maskirali u “domaćoj radinosti”, a među “šetačima” našao se i specijalni gost Festivala srpskog filma fantastike, američki reditelj Sem Firstenberg.

Trasa kojom su se zombiji ove godine prošetali kretala se od Kombank dvorane, preko Trga Republike, pored Palate Albanija, Terazijama i kroz Bezistan natrag u Kombank dvoranu, gde je upriličena ceremonija dodele nagrada za najuspešniju masku.

Zombie Walk/ Photo: FSFF
Zombie Walk/ Photo: Danijela Radojković (FSFF)

Kao i prethodnih godina, najbolje maske nagrađene su u tri kategorije – Miss Zombie, Mister Zombie i Little Miss/Mister Zombie Sunshine.

Žiri u sastavu Darija Vračević, Dejan Ognjanović, Olga Baturan i Ivana Kovačević proglasio je Juliju Popović za Miss Zombie. Juliju je šminkala Bojana Vukotić.

Titulu Mister Zombie poneo je Ivan Kovač, čiju je masku napravio Petar Raičević. Ovogodišnja Miss Little Zombie Sunshine je Nina Jelić. Za Nininu masku i šminku bila je zadužena Marija Tepša.

Previous post

SATNICA FINALA MOBIL DEMO FESTA... Dobrodošli u Wurst Platz od 19.30h

Next post

LOUD JE POBEDNIK PRVOG MOBIL DEMO FESTA

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *