Home»Mobil Music Fest»LouD jedva čeka nedelju i finale Mobil Demo Festa: Live svirke su nam kec u rukavu, dokazaćemo da smo tu s dobrim razlogom

LouD jedva čeka nedelju i finale Mobil Demo Festa: Live svirke su nam kec u rukavu, dokazaćemo da smo tu s dobrim razlogom

5
Shares
Pinterest Google+
LouD/Photo: Promo
LouD/Photo: Promo

Beogradski bend LouD koji je u finale Mobil Demo festa ušao zahvaljujući originalnoj numeri “Crazy patrol” i jednostavnom, ali efentnom spotu snimljenom mobilnim telefonom u jednom kadru, iako mladi, uopšte nisu “naivni” igrači na rok sceni Srbije.

Bend su još 2010. godine osnovali gitarista Đorđe Feštin i bubnjar Nemanja Tanasković. Ideja je bila da se stvori zvuk koji bi bio kombinacija stoner rock rifova, energije metala i southern blues senzibiliteta kako bi nastao što originalniji spoj unatar granica tri žanra.

Prva postavka benda bila je: Đorđe Feštin – ritam gitara, Branimir Nešković – solo gitara, Tomislav Maksimović – bas gitara, Nemanja Tanasković – bubnjevi i Vladislav Jakovljević – vokal, a zbog neuklapanja obaveza bend je ubrzo napustio pomenuti vokalista, a na njegovo mesto došao je Aleksandar Pejičić. Posle dugotrajnog rada bend je odlučio da napravi nekoliko izmena kako bi ostao veran originalnoj ideji, te je mesto pevača definitivno zauzeo novi pevač – Luka Radovanović. Bend je tom trenutku imao iza sebe nekoliko zapaženijih svirki i počeli su rad na albumu, ali su se napori završili – pauzom u radu od 3 godine.

U aprilu 2016. godine bend je reosnovan sa novim beskompromisnijim imidžom i podmlađenom postavom. Osnivač Đorđe Feštin i pevač Luka Radovanović su u sastav pozvali Luku Pavlovića za bubanjara, Baneta Dimitrijevića na mesto basiste i mladog talentovanog solo gitaristu Stefana Aćimovića koji je osvajač brojnih festivalskih nagrada za virtuoznost. Zbog poslovnih obaveza u Kini, bend je ubrzo napustio bubnjar Luka Pavlović, a na svoje mesto doveo Dejana Filipovića, nekadašnjeg bubnjara i gitaristu Y.O.X. Benda.  Loud će na Mobil Demo Festu nastupiti u ovoj postavi, a potencijal našeg festivala shvatili su odmah.

– Kada smo videli propozicije festivala shvatili smo da nikako ne smemo da propustimo priliku za učešće. Pratimo rad Headliner.rs gotovo od nastanka portala tako da je prijava na festival u organizaciji sajta bio “must do” na listi prioriteta benda. Radujemo se svakom nastupu, a nedelja nikako da stigne 🙂 – kaže na početku razgovora frontmen benda Luka Radovanović i priznaje da su se nadali prolasku u finale:

– Da budemo potpuno iskreni, nadali smo se. Uvereni smo u svoj kvalitet i smatramo da je bilo pitanje vremena kada će to neko prepoznati. Naravno, uz svu tu samouverenost, opet smo ostali šokirani kada smo videli svoje ime medju finalistima. Jedan od najlepših osećaja, zaista.

Luka tvrdi da pred nastup u Wurstu LouD nema tremu.

– Ne znamo da li bismo ovaj osećaj mogli da nazovemo tremom, ali jedva čekamo da se popnemo na binu tog 20. oktobra. Naježim se svaki put kad pomislim na taj nastup.

Takođe, ne kriju ni da su pomalo iznenađeni jakom konkurencijom u finalu.

– Preslušali smo sve prijavljene bendove i iskreno naišli smo na nekoliko iznenađenja, bendova za koje nikada nismo čuli, koji se čak ni ne uklapaju u naš lični ukus, ali koji su nesumnjivo kvalitetni i originalni. Ne bismo nikoga poimenice izdvajali, ali što se tiče samih finalista, smatramo da bend Znoj ima najgotivniji spot, dok cemo uz Funkier Project sigurno zaigrati, Mehanizam je proveren adut, a Oktava više rudnik entuzijazma

Konačno, očekivanja su im – da se pokažu u najboljem svetlu.

– Stereotipno, ali očekujemo sjajan nastup. Live svirke su nam najveći kec u rukavu i mislimo da ćemo dokazati da smo se s razlogom našli na toj bini.

Mobil Demo Fest
Mobil Demo Fest

 

Previous post

Hund objavio četvrti studijski album: Punk rock je i dalje njihov put... i na njemu (ni)su sami

Next post

IMA PREČA POSLA... Koncert Lare Fabian u Beogradu odložen za maj 2020.

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *