Home»Mobil Music Fest»OKTAVA VIŠE, NAJMLAĐI BEND U FINALU MOBIL DEMO FESTA: Najvažnije je da pokažemo šta znamo i publici prenesemo dobru energiju

OKTAVA VIŠE, NAJMLAĐI BEND U FINALU MOBIL DEMO FESTA: Najvažnije je da pokažemo šta znamo i publici prenesemo dobru energiju

6
Shares
Pinterest Google+
Oktava više promo
Oktava više promo

U odabranom društvu finalista prvog Mobil Demo Festa, zahvaljujući pre svega glasovima publike, našao se i verovatno najmlaži takmićarski bend – Oktava više iz Kraljeva.

Iako su svi članovi i dalje srednjoškolci, postoje već dve godine, pripremaju svoj autorski album, imaju snimljene tri svoje pesme, ali i prilično iskustva u živim svirkama. Bend  je imao dosta nastupa po kraljevačkim školama i muzičkim manifestacijama kao što je, na primer, Street Art festival prošle godine, a nedavno su bili predgrupa Nevernim bebama na trgu u Kraljevu.

Bend Oktava više čine Milan Stolić (gitara), Vukša Štavljanin (vokal), David Ružić (bas gitara) i Bogdan Obradović (bubnjevi), a kažu da je motiv zbog kojeg su se prijavili na Mobil Demo Fest da – pokažu šta znaju. A to šta znaju već su i nagovestili pesmom “Zajedno” i kreativnim spotom u jednom kadru koji su za nju uradili:

– Naš motiv je bio pre svega da pokažemo ljudima šta znamo, zato što smo mi vrlo mlad bend. I ovo takmičenje je vrlo korisno kako za nas tako i za ostale nove bendove. Nismo se prijavili zbog nagrada,već da se čuje za nas koliko tolko. Bilo bi lepo osvojiti neku nagradu, naravno, ali to nam nije bilo u fokusu kada smo se prijavljivali – kaže gitarista Milan Stolić u ime benda.

Da li ste očekivali da ćete svirati u finalu?
– Od samog početka smo imali veru da ćemo proći u finale , i dosta smo se angažovali oko glasova. Taj trud se na kraju isplatio.

Imate li tremu pred nastup u finalu?
– Trema uvek postoji, ali to je normalno. Mi ćemo dati sve od sebe i odsvirati naše što bolje budemo mogli u tom trenutku.

Kako vam se čini konkurencija?
– Poslušali smo konkurenciju, naravno, i bend Loud nam se najviše dopao. Mada, i ostali bendovi su vrlo inspirativni takođe.

Šta očekujete od svog učešća na Mobil Demo festu?
– Očekujemo vrlo dobru zabavu pre svega i pozitivnu energiju koja će da struji u Wurst Platzu!

Mobil Demo Fest
Mobil Demo Fest

 

Previous post

KAD SE UDRUŽE PANONCI I NEMCI... ATHEIST RAP I DEFENDERS OF THE UNIVERSE OBJAVILI SPLIT LP ALBUM

Next post

Borba za istinu i kultura sećanja... 15. Slobodna Zona od 7. do 12. novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *