Home»Muzika»Fire In Cairo na mini turneji po Srbiji

Fire In Cairo na mini turneji po Srbiji

4
Shares
Pinterest Google+
Fire in Cairo/ Photo: Promo
Fire in Cairo/ Photo: Promo

Zagrebačka četvorka Fire in Cairo dolazi u Srbiju na dvodnevnu turneju u sklopu promocije debitantskog albuma.

Prvi koncert će da održe u petak, 18. oktobra u beogradskom klubu Knap dok je za naredno veče u subotu, 19. oktobra zakazan nastup u Omladinskom centru u Zaječaru.

Fire In Cairo je proletos objavio prvi album koji je dobio odlične recenzije od strane muzičkih kritičara. Ovaj autorski alter-rock kvartet baštini ono najbolje sa američke i britanske scene iz proteklih dvadesetak godina, dodatno obogaćeno sopstvenim pečatom.

Neki će u njihovim pesmama čuti uticaje Red Hot Chilli Peppersa ili Arctic Monkeysa, kao i nekih različitih underground i garažnih bendova, ali oni to čine sa dovoljno jasnim otklonom i autorskim potencijalom koji jasno ističe crtu originalnosti i ne dozvoljava im uskakanje u konformističke, utabane, a samim time i dosadne staze, na koje mladi bendovi neretko zalutaju.

Grupa je i ranije nastupala u državama srednje i jugoistočne Evrope, pa tako ova mini turneja nije prvi put da dolaze u Srbiju (prošle godine su nastupali na Exitu).

Ekipa trenutno priprema materijale za snimanje drugog albuma koji planira da objavi tokom naredne godine.

Kada je beogradski nastup u pitanju, cena ulaznica iznosi 400 dinara i mogu da se kupe u Yugovinylu u Cetinjskoj 15. Cena ulaznica za zaječarsku svirku u pretprodaji iznosi 250 dinara, dok će na dan koncerta cena ulaznica iznositi 300 dinara.

Previous post

Sound Shirt... Muzička košulja koja osobama oštećenog sluha pomaže da "čuju" muziku

Next post

Čak Beri, Pol Makartni, The Clash... u dokumentarcima 4. Paralel Vision Festivala

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *