Home»Film»Čak Beri, Pol Makartni, The Clash… u dokumentarcima 4. Paralel Vision Festivala

Čak Beri, Pol Makartni, The Clash… u dokumentarcima 4. Paralel Vision Festivala

4
Shares
Pinterest Google+
Photo: Promo
Photo: Promo

Čet Bejker, Čak Beri, Majkl Džekson, Džo Stramer, Pol Makartni, The Clash… našli su se među “akterima” igranih i dokumentarnih filmova 4. Paralelnih vizija – Festivala muzičkog filma koji se od 30. oktobra do 3. novembra održava u Art bioskopu Kolarac, u okviru Kolarčeve zadužbine.

Jedinstvena selekcija igranih i dokumentarnih muzičkih filmova donosi deset celovečernjih naslova i nekoliko kratkih ostvarenja.

Među igranim filmovima je biopik o poslednjim danima džez legende Četa Bejkera “Moje ludo srce” koji će i otvoriti festival, kao i romantična muzička drama, čiji je lajt motiv muzika kultnog britanskog sastava The Clash “London Town”, koji će zatvoriti festival, a u okviru dana posvećenog obeležavanju četiri decenije legendarnog pank rok albuma “London Calling”.

Dokumentarni filmovi donose biografije umetnika i bendova, ali ne beže ni od analize gorke strane industrije zabave i pop kulture, tako da će publika imati priliku da na velikom platnu pogleda priču o kontraverznim segmentima života Majkla Džeksona “Napuštajući nedođiju” 1 i 2, nagrađenu Emijem za 2019.

Paralelno, tu su i biografije jednog od pionira rokenrola Čaka Berija “Chuck Berry”, zatim australijskog benda Goubitvins “The Go Betweens – Baš ovde”, kao i odličan dokumentarac sa igranim elementima o španskim danima frontmena grupe The Clash, Džoa Stramera “Joe Strummer on the Run”.

Deo ovogodišnjeg programa biće i fenomenološki prikazi liverpulskog Kavern kluba “Cavern club” za koji se tvrdi da je kumovao uspehu legendarnih Buba – Bitlsa, kao i prekookeanska priča o pola veka najpoznatijeg rok magazina svih vremena “The Rolling Stone – Priče sa ivice” 1 i 2. Tim povodom biće organizovan i tribinski program na temu: “Gde su se otkotrljali rok magazini”.

Photo: Promo
Photo: Promo

Projekecije se odvijaju svakog dana od 18:30 i 20:30 časova, a ulaznice po ceni od 250 dinara dostupne su na blagajni Kolarčeve zadužbine.

Previous post

Fire In Cairo na mini turneji po Srbiji

Next post

Svirka puna energije... VIS Vrljika, Disassemble i H.C.Z u Domu omladine Kragujevac

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *